Már nevezhetsz a következő Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra

A 2018-as gödöllői filmfesztivált május 25-től 27-ig tartják majd, de már lehet jelentkezni.

Szerző:
MTI
Fotó:
Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő
2017. november 30.

A 2018-as gödöllői filmfesztivált május 25-től 27-ig tartják majd, de már lehet jelentkezni.

Idén két filmszemlét hirdetnek meg. A Nemzetközi Filmszemle természetfilm, természetvédelmi és környezetvédelmi dokumentumfilm, ismeretterjesztő dokumentumfilm, útifilm és expedíciós film, valamint animációs film kategóriákat foglal magában, a Kárpát-medencei Filmszemlén pedig a Kárpát-medence természeti és kulturális értékeit bemutató alkotások szerepelnek majd három kategóriában. A fesztivál gáláján 9 szekciódíjat, fődíjat és több különdíjat adnak át.

 


Idén 58 országból mintegy 300 film és 40 ezer látogató érkezett Gödöllőre. A fesztiválon díjazott filmeket a szervezők további nemzetközi szemlékre nevezik be. A 2017-ben díjazott filmek mára összesen 98 nemzetközi díjat nyertek, ebből 71 díjat nemzetközi alkotások, 27-et magyar alkotók filmjei vittek el.


A fesztivállal egy időben most is megrendezik az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapokat, ennek keretein belül az ország több városában vetítenek természetfilmeket. Erre idén 60 ezren látogattak el.

 


A jövő évben is Gödöllőről indul országos útjára a Trash Art Magyarország hulladékszobor-kiállítás és a Varázslatos Magyarország kültéri fotókiállítás. A fesztivál idején ingyenes vetítésekkel, közönségtalálkozókkal, illetve környezet- és természetvédelmi szemléletformáló programokkal, könnyűzenei koncertekkel várják az érdeklődőket Gödöllőn és az ország több nagyvárosában.


Kárpát-medencei amatőr fotósok és filmesek számára 2018-ban országos pályázatként hirdetik meg az Ember és Természet című fotópályázatot és a Köztünk élnek című filmpályázatot. Mindkét pályázatra több kategóriában is várják a nevezéseket.


A 2018-as nevezésessel és a pályázatokkal kapcsolatban részletes információ a fesztivál hivatalos weboldalán található meg.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Gödöllőn a természetfilmeké a hétvége

Idén már nem csak Gödöllőn nézhetjük a természetfilmeket

A Vad Kunság a természetfilm-fesztivál fődíjasa

Cikkajánló