Promóció

Március végéig szavazhatsz a legszimpatikusabb közösségkovácsoló programokra

A MOL Helyi Érték Program olyan civil szervezeteket támogat, amelyek az emberek életét, közösséggé válását, identitásának megerősödését segítik.

Szerző:
TM
Fotó:
Adobe Stock (kiemelt kép)
2020. március 12.

A MOL Helyi Érték Program olyan civil szervezeteket támogat, amelyek az emberek életét, közösséggé válását, identitásának megerősödését segítik.

A tavaly ősszel meghirdetett programra összesen 413 pályázat érkezett, a második fordulóba pedig 151 szervezet jutott tovább. Most a nagyközönség döntheti el online szavazással, hogy kik nyerjék el a maximum 500 ezer forintos támogatást. Az országot 54 részre osztották, a körzetenként legtöbb szavazatot begyűjtő szervezet megkapja az összeget. A nyereményt a győztesek 2020 áprilisa és decembere között használhatják fel a terveik megvalósítására. A közönségszavazás március 9. és 29. között zajlik, az eredményhirdetésre március 31-ig kerül sor.

Szuper kezdeményezésekre szavazhatsz

A pályázatokat a „jövő generációja”, „kultúra”, „környezetvédelem és fenntarthatóság”, illetve „társadalom” témakörökben lehetett benyújtani, így a kezdeményezések rendkívül széles skálán mozognak a sárkányhajófesztivál-szervezéstől kezdve a művésztelep-létesítésen keresztül a kutyaterápiás érzékenyítésig.

A Dunabogdányi Hegylakók Egyesülete madárodúkat telepítene Dunabogdány területén a helyi általános iskolával és a Visegrádi Erdészettel, némelyiket ráadásul webkamerákkal felszerelve, hogy később is be lehessen lesni az odúk életébe. A Károlyi József Alapítvány szintén madárbarát tervekkel rukkolt elő: ők egy tanösvényt szeretnének létrehozni, méghozzá a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély parkjában, információs táblákkal, odúkkal, etetőkkel.

cikk03
Fotó: Adobe Stock / Fabio Roncaglia

Szintén tanösvény létrehozását tervezi kerékpáros pihenővel kiegészítve a Zöld Orom Nyugat-dunántúli Kulturális, Környezet- és Természetvédő Egyesület, a Mosoni-síkság élővilágának bemutatásával és az egészséges életmód fontosságának kihangsúlyozásával a középpontban. A debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola zöldíteni szeretne, ami a virág- és faültetésen túl komplex környezeti nevelési programot is takar, a hátrányos helyzetű diákok számára pedig – akik sehova sem jutnak el a nyári szünetben – négynapos „ökotáborozást” szerveznének. A gyermelyi Erdőben Egyesület egy olyan egyhektáros gyümölcsöst szeretne kialakítani, ahol minden fát másvalaki fogad örökbe és gondoz.

friends with watering can and shovel planting new tree and volunteering in park
Fotó: Adobe Stock / LIGHTFIELD STUDIOS

Ide kattintva böngészhetsz és szavazhatsz.

Cikkajánló
Miben segíthetünk?