Mától sétálhatunk az autómentes Lánchídon

Augusztus 4-én, pénteken átadták a Lánchidat. Déltől már a gyalogosok birtokba vehetik a járdákat, este pedig a BKK piknikkel készül az ünnepélyes átadóra.

Fotó:
Adobe Stock
Forrás:
Magyar Kerékpárosklub
2023. augusztus 4.

Augusztus 4-én, pénteken átadták a Lánchidat. Déltől már a gyalogosok birtokba vehetik a járdákat, este pedig a BKK piknikkel készül az ünnepélyes átadóra.

A tesztidőszak lezárult. A kipróbált és bevált forgalmi rend, valamint a budapesti lakosok döntése alapján a híd a jövőben autómentes lesz, vagyis ezek után csak busszal, kerékpárral, motorral, taxival, valamint gyalogosan lehet átkelni rajta.

A gyalogosok augusztus 4-én már déltől átkelhetnek a felújított Lánchíd két oldalán végigfutó járdákon, és birtokba vehetjük a hídfőkben átépített gyalogos-kerékpáros aluljárókat is. Pénteken 18:00-tól Lánchíd-piknikkel készül a BKK az ünnepélyes átadóra: lesz utcazene, gyerekprogramok, fényoroszlánok.

Korábban szinte lehetetlen volt közlekedni a hídon az állandó forgalmi dugók miatt, most azonban egy vonzó útvonallá válik a fenntartható közlekedési eszközöket előnyben részesítők számára. A Lánchíd autómentessé válása hatalmas előrelépést jelent a fenntartható városfejlesztés terén. Azonban ez csak az első lépés. Mostantól középpontban a Lánchíd környezetének megújítása áll, hogy biztonságosabbá és kényelmesebbé tegyük a közlekedést a busszal, kerékpárral és gyalogosan közlekedők számára. Ezzel hozzájárulva Budapest fejlődéséhez, fenntarthatóságához és az élhető városi környezet megteremtéséhez – olvasható a Magyar Kerékpárosklub közleményében.

Cikkajánló