Mától síelhetsz Eplényben

Az időjárás kegyes volt hozzánk, legalábbis azokhoz, akik szeretik a téli sportokat, így ma megnyílhatott Magyarország egyik legnépszerűbb síközpontja.

Szerző:
mti.hu/TM
Fotó:
Bodnár Boglárka - MTI
2016. december 9.

Az időjárás kegyes volt hozzánk, legalábbis azokhoz, akik szeretik a téli sportokat, így ma megnyílhatott Magyarország egyik legnépszerűbb síközpontja.

November utolsó napjaiban kezdték meg a hóágyúzást, most 40-45 centis hóréteg borítja a pályát. Összesen 44 hóágyú működik Eplényben, ezekkel óránként 600 köbméter havat lehet gyártani.

 

Hét kilométernyi pálya, tizenhat síútvonallal


Mostantól új étteremmel és sportbolttal, megújult kölcsönzővel várják a téli sport szerelmeseit. A korábbi években működő négyüléses, a három csákányos felvonó és az oktatólift az idei szezonban is várja a sízőket, működik majd a síiskola és közlekednek a síbuszok.

 

Esti sízés bakonyi módra

 

Az egyik legnagyobb és egyben legkorszerűbb hazai síközpontunk a Bakony déli részén, Veszprémtől alig 15 km-re, Eplény határában található. A síaréna több mint 7 km hosszú pályarendszerrel, 16 síútvonallal és egy sífutó pályával rendelkezik. Hazai viszonylatban az itteni pályák változatos lehetőségeket kínálnak mindenkinek, legyen szó akár kezdőről, akár profiról. Az eplényi az egyik olyan hazai síterep, ahol az évtizedes rutinnal rendelkezők sem unatkoznak 10 perc után, hanem egy kellemes napot is eltölthetnek. A freestyle kedvelői az ország legnagyobb „Freeski és Funparkjában” - remek ugratók között - hódolhatnak szenvedélyüknek. A pályák minőségéről 44 hóágyú és 3 ratrak gondoskodik. A 7 sílift - köztük Magyarország első és egyetlen négyüléses felvonója -, valamint a mágneskártyás beléptetőrendszer sorban állás nélküli csúszásokat tesz lehetővé és az sem elhanyagolható részlet, hogy esténként a pályákat 4 kilométer hosszan kivilágítják. A honlapon négy webkamerával élőben követheted nyomon a síaréna hóviszonyait. 

 

Reggel fél tíztől este hétig mennek a felvonók

 

A Turista Magazin ajánlja

 

Az Eplény melletti Ámos-hegyi-pihenőerdő tanösvény két, egymástól független (egy 3,5 km-es és egy 4,1 km-es) erdei körutat is kínál. A túra során az Ámos-hegyi kilátóról megcsodálhatjuk a bakonyi tájat, megleshetjük a Malom-völgyi-víztározókat, és a sétaút mellett elhelyezett állomásokon a helyi növény- és állatvilágról is sok mindent megtudhatunk.

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

A szerencsések most éppen szánkóznak

Síelj itthon! 5 szuper hazai síterep

Így hódoltunk a téli örömöknek az elmúlt évszázadban

Cikkajánló