Még péntekig jelentkezhetsz az ország legmenőbb vándortúrájára

Öt nap élménytúrázás a Balaton-felvidék legszebb tájain július 29. és augusztus 2. között.

 

 

 

Szerző:
Lévai Zsuzsa
Turista Magazin
Fotó:
Fjaellraeven
Lévai Zsuzsa
2019. május 27.

Öt nap élménytúrázás a Balaton-felvidék legszebb tájain július 29. és augusztus 2. között.

 

 

 

Hatodik alkalommal rendezi meg idén nyáron többnapos közösségi túráját a Fjällräven svéd outdoor márka. Az 5 napon át tartó nomád élménytúra egyik fontos célja, hogy visszahozza a köztudatba és megszerettesse a vándortúrázást, másrészt hogy megismertesse a résztvevőkkel Magyarország védett tájait és nemzeti parkjait. Minden nap meghatározott útvonalat kell bejárni úgy, hogy mindenki maga viszi a felszerelését, és sátorban alszik a kijelölt helyeken. Nem a gyorsaság, hanem az élmény a legfontosabb, az, hogy minden résztvevő jókedvvel, biztonságosan és élményekkel gazdagodva járja végig a Balaton-felvidék gyönyörű tájait a Vándortúra útvonalán.

 

 

Idén először közvetlenül a Balaton partjáról indul a túra, és oda is érkezik vissza, miközben a résztvevők bejárják a Balaton-felvidék legszebb helyeit. Mindenki egyénileg oszthatja be az időt, amit a napi szakasz teljesítésére szán, de legkésőbb 10-kor el kell hagyni a szálláshelyet, és legkésőbb este 7-ig be kell érkezni a következő táborba.

 

Az öt nap során a Balaton-felvidék szívét fedezik fel a vándorok, útba ejtve a kihagyhatatlan látnivalókat. Látunk félbevágott vulkánt, számtalan Árpád-kori templomromot, apró, hangulatos településeket, várromokat, bazaltorgonákat, tanúhegyeket, és nem utolsósorban fantasztikus kilátópontokra jutunk el, ahonnan újabb és újabb szögből csodálhatjuk meg ezt a megunhatatlan tájat. A túranapok után közös vacsora és spontán közösségi programok várják a kirándulókat a táborhelyeken, de a szervezők is készülnek érdekes programokkal. A befutót pedig mindenki közösen ünnepli majd Badacsonyörsön.

 


Az első és utolsó napot leszámítva a résztvevők választhatnak a rövidebb és a hosszabb napi táv között az erőnlétüknek megfelelően. Az indulók így az 5 nap alatt legalább 76, maximum 110 km-t gyalogolnak.

Regisztrálni és nevezni május 31-ig lehet a túra honlapján. A nevezési díj 50 ezer forint.

 

A Zánkától Badacsonyörsig tartó útvonalról, és napi szakaszokról az alábbi térképre kattintva tudhatsz meg többet.

 

 

Cikkajánló