Tudástár

Megjelent a Zempléni-hegység részletes turistakalauz

Ha a Zemplénbe és környékére tervezed a túráidat, ne hagyd ki a hátizsákodból a Zempléni-hegység megújult turistakalauzt.

Szerző:
Szatmári Zoltán
Fotó:
Cartographia
2015. július 16.

Ha a Zemplénbe és környékére tervezed a túráidat, ne hagyd ki a hátizsákodból a Zempléni-hegység megújult turistakalauzt.

Ezzel a turistakalauz sorozat (Bükk, Mátra, Börzsöny, Pilis-Visegrádi-hegység, Budai-hg., Gerecse-Vértes-Velencei-hg., Bakony, Balaton-felvidék) 2014 január óta tartó teljes tartalmi és tipográfiai átdolgozása, megújítása befejeződött.

 


 

Az 1999-2002 között útjára indult, folyamatosan aktualizált sorozat megjelenésében is újjászületett, minden jellemzőjében egységes felépítésűvé vált. A kiadások szervesen kapcsolódnak a 2013-ban kiadott Országos Kéktúra turistakalauz I.-II. (Hollóháza-Nagymaros, Visegrád-Írott-kő) köteteihez. A sorozat bemutatja a hegyvidékek, az érintett nemzeti parkok, a tájvédelmi körzetek értékeit, valamint az aprófalvak kincseit, de megismerheted belőlük a kisvasutakat, az izgalmasabbnál izgalmasabb turistautakat, a kerékpározási és télisport lehetőségeket is.

A Zempléni-hegység turistakalauz most megjelent, új kiadásának egyik legfontosabb újdonsága a magyar-szlovák határon átnyúló Nagy-Milic Natúrpark, azaz a Füzértől a szlovákiai Nagyszaláncig húzódó terület turistatérképes, településismertetős bemutatása, valamint a Zemplén Kalandpark új létesítményeinek (Magas-hegy-Szár-hegy drótkötélpálya, átsiklópálya ill. mászófal) feltüntetése.

Az új térképek jelölik a frissen felfestett kerékpáros útjelzéseket és az Országos Kéktúra útvonalában történt változásokat. Új fotókkal, aktualitásokkal gazdagodtak a túraleírások, településismertetők is.


Kapcsolódó anyagok:

 

 Kéktúra
Már húsvétkor kisvonatozhatunk Pálházán
Építészeti stíluskavalkád - A Sárospataki vár
 

Cikkajánló