Megnyílt a Szeleta Park Látogatóközpont Miskolcon

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság bemutatóhelye a hazai nemzeti parkok ökoturisztikai bemutatóhelyei közül nemcsak a legújabb, de a legnagyobb is.

Fotó:
Szeleta Park
Forrás:
Agrárminisztérium
Bükki Nemzeti Park Igazgatóság
2023. december 15.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság bemutatóhelye a hazai nemzeti parkok ökoturisztikai bemutatóhelyei közül nemcsak a legújabb, de a legnagyobb is.

A Bükk keleti kapujában, Diósgyőr és Lillafüred határán megépült látogatóközpont „A bükki barlangok évezredes titkai – Az ősember természete” című kiállítása bemutatja a Bükk természeti kincseit, különleges földtörténetét, egyedi vízrajzát és barlangrendszerét, a hegység jellemző növény- és állatvilágát, valamint a világhírű Szeleta-kultúrát, a magyar ősemberkutatás bölcsőjének helyszíni eredményeit.

A látogatóközpontban minden korosztály megtalálhatja majd a kedvére való programokat: a legkisebbeknek a Bikkmakk játszótér, a nagyobbaknak Kőkori Karszt Kaland beltéri játszóház és a Pókfonal játszótér biztosítja a felhőtlen szórakozást.

A pályázat megvalósítása 2015-ben vette kezdetét, ám időközben komoly kétségek merültek fel, hogy valaha elkészülhet-e a Bükk Keleti Kapuja elnevezésű projekt. Évekkel ezelőtt forráshiányra hivatkozva el kellett halasztani a megvalósítást, ám a kormány 2021-ben 800 millió forinttal kiegészítette a támogatást, s így 2,2 milliárd forintból megépülhetett a látogatóközpont Diósgyőr és Lillafüred határán, az egykori Herman Ottó Emlékpark területén.

A Szeleta Park Látogatóközpont hétfő kivételével minden nap 10-től 18 óráig, a Kőkori Karszt Kaland játszóház nyitvatartási napokon 20 óráig várja a családokat.

További részletek a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság oldalán.

Cikkajánló