Megújul a pilisszentiváni Jági tanösvény

Megkezdődtek a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Jági tanösvényének felújítási munkálatai. A tanösvény több mint 15 éves, faszerkezetes elemei folyamatosan mentek tönkre, ezért időszerű lett a megújulás.

Szerző:
Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság
Fotó:
Tóth Judit
dunaipoly.hu
2019. május 30.

Megkezdődtek a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Jági tanösvényének felújítási munkálatai. A tanösvény több mint 15 éves, faszerkezetes elemei folyamatosan mentek tönkre, ezért időszerű lett a megújulás.

A tanösvény két újabb állomással bővül majd, mely Pilisszentiván múltjába nyújt betekintést, a tanösvény hossza azonban emiatt csak néhány száz méterrel lesz majd hosszabb.

 


A tanösvény 5. állomásán, a Hársas-erdőben új interaktív táblákat helyeztek ki a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai. Az egyik tábla a holtfákhoz kötődő élővilágot mutatja be, a másikon az erdőben élő nagyvadakkal ismerkedhet meg a látogató. A tanösvény vonalán található régészeti feltárásnál is kihelyezetek egy új ismeretterjesztő táblát, és a pilisszentiváni sportpálya parkolójánál található indító állomást is áthelyezték egy jobban látható helyre.

 


Miközben folytatódnak a felújítási munkák, egy új tanösvényfüzet is előkészítés alatt áll. Jövőre lesz 25 éve, hogy a Szénás-hegycsoport fokozottan védett területe megkapta az Európa Diplomát. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság sok más mellett a megújuló Jági tanösvénnyel is szeretne hozzájárulni az évfordulóhoz.

 


A Jági tanösvényt mi is bejártuk már, beszámolónkat itt olvashatjátok.

 

A tanösvény szabadon látogatható, de szakvezetés és a tanösvényhez kapcsolódó programok kérhetők a következő elérhetőségeken:

 

Tóthné Becsei Katalin, tel.: 06-30/511-1802, e-mail: pilisilen@dinpi.hu

Karlné Menráth Réka, tel.: 06-30/477-6720, e-mail: menrathr@dinpi.hu

 

További információ: dinpi.hu
 

Kapcsolódó cikkek:

Hunyadi-sziget-séta az egyik utolsó budapesti vadonban

Időutazás a Svábhegyen

Drónvideó a Pilis legmenőbb kilátójáról

Tétényi-fennsík, a futurisztikus víztoronytól a diósdi kőbányáig

Cikkajánló