Megújult a kislődi Három-forrás

A rossz állapotban lévő fákat kivágták, és mézgás égereket ültettek helyettük. Kikerül egy vadiúj erdeibútor-garnitúra is.

Szerző:
TM
Fotó:
Bakonyerdő Zrt.
2020. április 16.

A rossz állapotban lévő fákat kivágták, és mézgás égereket ültettek helyettük. Kikerül egy vadiúj erdeibútor-garnitúra is.

A Három-forrás pihenőhelyet a Magas-Bakony vadregényes hegyvonulatai és a Dél-Bakony családi túrázásra csábító változatos lankái között találod, Kislőd határában. Az itteni fűzfák már rossz egészségi állapotban voltak, és a viharos időjárás miatt balesetveszélyessé is váltak, így most kivágták őket.

A Bakonyerdő Zrt. Farkasgyepűi Erdészetének munkatársai az elmúlt hetekben több száz őshonos mézgáséger-csemetét ültettek a helyükre. A mézgás éger patakpartok, vízzel jól ellátott területek gyakori, gyorsabb növekedésű, viszonylag hosszú életű fafaja. Hamarosan kihelyeznek új erdei bútorokat (padokat, asztalokat) is, és a már meglévő eszközök is megújulnak.

Forrás: Bakonyerdő Zrt.

MOST INKÁBB CSAK GONDOLATBAN MENJ TÚRÁZNI!

Bár mi „békeidőben” aktív kikapcsolódásra igyekszünk buzdítani az olvasóinkat, a koronavírus terjedése miatt kialakult helyzetben nekünk is az a felelősségünk, hogy felhívjuk a figyelmet a járványügyi intézkedések betartásának fontosságára. A természet megvár. Éppen ezért most mi is azt szeretnénk kérni, hogy saját és embertársai érdekében mindenki maradjon otthon, és a tartalmainkat a kanapén olvasgatva, egyelőre csak virtuálisan folytassa az ország felfedezését. Ehhez tovább fogjuk közölni a cikkeket és a posztokat, mert egyrészt utazni gondolatban is jó, másrészt ilyenkor van idő elmenteni azokat az izgalmas helyeket, amelyekre majd a járvány lecsengése után érdemes lesz ellátogatni. Addig is mindenkinek kitartást és jó egészséget kívánunk!

Cikkajánló