Megvannak az "Aktívan a natúrparkban" vetélkedősorozat nyertesei

Ezzel a címmel már negyedik alkalommal hirdette meg az Írottkő Natúrparkért Egyesület 3 fordulós vetélkedősorozatát a közelmúltban, amellyel legfőbb cél a környezeti nevelés, szemléletformálás, a natúrpark identitás erősítése volt.

Szerző:
Írottkő Natúrparkért Egyesület
Fotó:
Gulyás Attila
2015. április 3.

Ezzel a címmel már negyedik alkalommal hirdette meg az Írottkő Natúrparkért Egyesület 3 fordulós vetélkedősorozatát a közelmúltban, amellyel legfőbb cél a környezeti nevelés, szemléletformálás, a natúrpark identitás erősítése volt.

A meghirdetett négy kategóriában összesen mintegy 100 fő, 25 csapat versenyzett. A havonta teljesítendő szellemi feladatokkal a szervezők célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a települési nevezetességek, tanösvények, növényi és állati ritkaságok, natúrparki rendezvények fontosságára. Fontos volt a verseny gyakorlati része is: minden csapatnak részt kellett vennie egy Orbán Róbert, önkéntes túravezető által vezetett natúrparki túrán.

 

A március végén megrendezett döntőben minden korcsoport legjobbjai mérhették össze erejüket natúrparki activity formájában: rajzban, körülírásban és mutogatásban - játékos formában bizonyíthatták, hogy mennyire ismerik a natúrpark települések látnivalóit, rendezvényeit és az egyesület tevékenységeit.

 

Fődíjként minden korcsoport 1. helyezettje serleget kapott az egyesülettől, a döntőben résztvevő csapatok lelkesedését és kitartását ajándékcsomagokkal jutalmazták a szervezők: a csomagok tartalma az egyesület és a szponzorok által felajánlott díjak (belépők, könyvek, helyi termékek, torták, ajándéktárgyak, naptárak, memóriajátékok, jegyzettömbök, belépők, illetve egy 28 fős, 2 napos teljes ellátással biztosított Stájer-házi tartózkodás erdei programmal) voltak.

 

Középiskola:


1. SZLAMB
2. Foltos szalamandrák
3. Szárnyalók
Mindhárom csapat az Evangélikus Mezőgazdasági, Kereskedelmi, Informatikai Szakképző Iskola és Kollégium, Kőszeg csapata. Felkészítő tanár: Illés Péter
 

7-8. korcsoport
1. Yellow flicker beat (Bersek József Általános iskola Kőszeg, felkészítő tanár: Kovácsné Zsolt Andrea)
2. Gyöngyházlepkék (dr Tolnay Sándor Általános Iskola Gyöngyösfalu, felkészítő tanár: Pappné, Markó Erzsébet)
3.Írott kavicsok (Bersek József Általános iskola Kőszeg, felkészítő tanár: Kovácsné Zsolt Andrea)

5-6. osztály

1.Szárnyaló vándorok (Bersek József Általános iskola Kőszeg, felkészítő tanár: Tóth-Percze Mária)
2. Mókus őrs (Dr Nagy L. EGYMI Beszédjavító, felkészítő tanár: Kovácsné Marton Erika)
3. Alpesi gőték (dr Tolnay Sándor Általános Iskola Gyöngyösfalu, felkészítő tanár: Pappné, Markó Erzsébet)
4. Királyok (Bersek József Általános iskola Kőszegszerdahely, felkészítő tanár: Kulcsár Annamária)

Felnőtt - Család

1. Nagy Négyes
2. Rigiék
3. Csánki család

Kapcsolódó cikkek:

Felavatták nyolcadik natúrparkunkat
Új információs táblák az Írottkő Natúrparkban
 

Cikkajánló