Minikert tanösvény nyílik Budapest belvárosában

Porzó Korzó néven tematikus minikert tanösvény nyílik kedden Budapest belvárosában

Szerző:
MTI
Fotó:
Dabis Balázs Silvius
2013. augusztus 23.

Porzó Korzó néven tematikus minikert tanösvény nyílik kedden Budapest belvárosában

A Klímanagykövetség Egyesület szervezésében a szagolható, tapintható kertecskékben olyan növényekkel találkozhattok, amelyek a mindennapi életben már általában csak késztermékként jelennek meg az életünkben.


A fővárosi Erzsébet téren, Madách téren, valamint a Madách Imre út Gozsdu Udvar felé eső részén kihelyezett Porzó Korzó tanösvényt kedden a Hivatal kávézó elől 17 órakor induló séta keretében mutatják be az egyesület tagjai 2013. augusztus 27-én.
 

A Porzó Korzó növényeinek otthont adó kaspókat fa keretben dróthuzalok rögzítik, mellettük érdekes történetek olvashatók az adott haszonnövényről. A projekt célja, hogy a járókelők a belvárosi, kevésbé zöld tereken az installációk padjain felfrissüljenek, miközben közelebb kerülnek a növényekhez és a természethez egyaránt.

A Klímanagykövetség Egyesületben olyan egyetemisták, vállalkozók, közalkalmazottak, környezetkutatók, formatervezők, közgazdászok, kommunikációs szakemberek dolgoznak együtt, akik felismerték a tudásmegosztásban és a közösségi aktivitásban rejlő lehetőségeket a közös cél, a klímavédelem mentén.

Az egyesület célkitűzése, hogy programjain keresztül felhívja a figyelmet a tudatosságra, a közöny-pazarlás-felelősség hármasára.

Cikkajánló