Mostantól te is tesztelheted a Tátra interaktív lavinatérképét

Lassan elkészül az eddigi legrészletesebb, interaktív lavinatérkép a Tátráról, annak szlovák és lengyel oldaláról. A béta-verziót már meg is nézheted. 

Szerző:
magas-tatra.info
Fotó:
avalanche.sk
2017. január 17.

Lassan elkészül az eddigi legrészletesebb, interaktív lavinatérkép a Tátráról, annak szlovák és lengyel oldaláról. A béta-verziót már meg is nézheted. 

Minden eddiginél részletesebb interaktív lavinatérkép készül a Tátráról. A térképen összesen több mint 3800 lavinapálya szerepel, ebből 800 a lengyel oldalon - tájékoztat a magas-tatra.info internetes oldal.

 

 

A végleges befejezéséhez szükség van még néhány évnyi munkára, így a térkép korántsem végleges, de készítője úgy döntött, hogy a téli szezon kezdetén már nyilvánosságra hozza a béta-verziót. A térképnek helyet adó webhely látogatottsága alapján a készítő úgy látja, hogy a jelenleg még meglévő hiányosságok és egy-két befejezetlen modul ellenére hasznos volt közzétenni a térképet. A hiányosságok miatt elnézést kér a felhasználóktól, de mint írja, szinte teljesen egyedül dolgozta fel a legújabb kutatási eredményeket, térképezte fel a helyszínt, értékelte a statisztikai adatokat, programozta a térképablakokat, határozta meg a funkciókat és a szerverbeállításokat.

 

 

Az interaktív lavinatérkép béta-verziója ide kattintva érhető el.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Idén még nagyobb a jégkatedrális a Tátrában

Havas hágókon a Magas-Tátrában

A Magas-Tátra változatos tájain

Bakancsos kalandok a Káposztafalvi-karszton 

Cikkajánló