Programok

Nagy kvízgyűjtemény hideg téli estékre

Bekuckózós napokon, vagy épp egy hosszú kirándulás után a forró tea mellé jól jöhet egy kis kikapcsolódás; akár a családdal együtt is próbára tehetitek magatokat kvízeink valamelyikével.

Szerző:
TM
2018. december 25.

Bekuckózós napokon, vagy épp egy hosszú kirándulás után a forró tea mellé jól jöhet egy kis kikapcsolódás; akár a családdal együtt is próbára tehetitek magatokat kvízeink valamelyikével.

Az elmúlt években jó néhány kvízzel megörvendeztettük az olvasókat, de mind közül a legnépszerűbb kétségkívül a váras összeállításunk volt, amelyben Magyarország leglátványosabb, legérdekesebb várai közül szemezgettünk. Ide kattintva te is kipróbálhatod, mennyit tudsz ezekről! A sikeren felbuzdulva idén egy újabb (és nehezebb) váras kvízzel is előálltunk. Ha elfogadod a kihívást, katt ide!

 


És ha már történelmi épületek, ne felejtsük el a kastélyokat sem. Ha nem cseng idegenül előtted a Nádasdyak, az Andrássyak vagy éppen az Esterházyak neve, és egykori hajlékaikat is szívesen látogatod, máris könnyebb dolgod lesz a 11 kastélyt felvonultató kérdéssorral.


Kedvenc építményeink a természetben: naná, hogy a kilátókról van szó. Ha túrázás közben te is a legszebb panorámákra vadászol, biztosan jól ismered ezeket - vagy nem? Kvízünkből kiderül.


Hazánkban számtalan mesebeli kis település bújik meg gyönyörű természeti környezetben. A legtöbb neve csak azok számára cseng ismerősen, akik sokat járják az országot. Te közéjük tartozol? Kattints ide falvas kvízünkért. Az igazán profik a részleteket is megfigyelik. Felismered ezeket a hidakat?

 

 

A természetet persze nem csak kirándulás közben lehet élvezni. Biztosan egyetértenek ezzel a kisvasutak szerelmesei, nekik nem jelent majd nagy gondot a 13 kérdésből álló kvíz. De ne korlátozódjunk a kisvasutakra: általánosságban Magyarország legszebb vasútvonalairól is kérdezünk, itt tudod letesztelni, mennyire vagy képben.


Ha tudod, hol található az ország leglátogatottabb sziklamászó iskolája, vagy hogy hogyan hívják a Pannon-tenger kavics- és homokturzásainak megkövesedett maradványait, nagy eséllyel jól vizsgázol majd sziklás kvízünkön. Ha kíváncsivá tettünk, kattints!


Szereted a változatos és izgalmas kirándulásokat? Már csak a túratippek miatt is megéri ide kattintanod, ha pedig ismered a szurdokokat, a sikerélmény is garantált.

 

 

Hazánk jobbnál jobb tavakban is bővelkedik: van, amelyikben jókat lehet fürödni (gondoljunk az orfűi tavakra vagy a Velencei-tóra), mások, mint például a Megyer-hegyi tengerszem, a látványukkal kápráztatnak el. Ide kattintva kiderül, mennyire ismered őket. És mi a helyzet a Magyar Tengerrel? Ha úgy gondolod, mindent tudsz róla, most meglátod, tudunk-e újat mondani.

 

Egy nagyobb merítéssel Magyarország legszebb kirándulóhelyeit is igyekeztünk összegyűjteni, és kíváncsiak vagyunk, te ismered-e ezeket. Ha hasonlóan érzel, katt ide. A Pilisben sosem fogynak el a felfedeznivalók, de ha te mégis úgy véled, profi vagy a témában, ide kattintva próbára teheted magad. 


Az állatbarátokról és növénykedvelőkről sem feledkeztünk meg. Magyarország faunájával kapcsolatban itt teheted próbára magad, de külön madár- és ragadozó madár-témában is van egy-egy kvízünk, nem is beszélve a fiókákról. Tavalyelőtt a magyar farkasok nyomába eredtünk, itt kiderül, mennyit tudsz róluk, de azóta a medvékről is sokat lehetett hallani, őket sem hagyhattuk ki. Genyőte és sávos pohók - ezek meg mik? Ha tudod, azért, ha nem tudod, azért kattints. Tavaszidéző, vadvirágos kvízünk pedig itt érhető el

Cikkajánló