Keresés eredménye

Kvíz: Felismered az őszi terméseket?

Ilyenkor ősszel az erdők és a mezők megtelnek színes termésekkel. Némelyik üdítő finomság lehet egy túra közben, van olyan faj azonban, amelyikkel vigyázni kell. Ismered a vadon termő hazai cserjéket és azok terméseit? Tedd próbára a tudásod!

2023.09.05.

Kvíz: Mennyire ismered Magyarország térképét?

Ha szívesen böngészed a térképet, kedvenc tantárgyad a földrajz volt, és nem esel kétségbe, ha útközben összezavarodik a GPS, akkor ez a kvíz neked szól. Virtuális utazás a térképen, Felsőszölnöktől Garbolcig, Füzértől Kásádig.

2023.09.05.

Kvíz: Mennyire ismered Fekete István állatneveit?

Vuk, Csuri, Lutra, Tás, megannyi ismerős állatszereplő, és ezek talán a legkönnyebbek Fekete István játékos állatnevei közül. De vajon tudod-e, milyen állatok ezek: Csisz, Citér, Beő vagy épp Nerr? Most tesztelheted tudásod kvízünkben!

2023.09.04.

Kvíz: Létezik ilyen Magyarországon?

Az ország bővelkedik különleges helyekben, de a térképet böngészve számos furcsábbnál furcsább földrajzi névre bukkanhatunk, amelyek közül néhány még halandzsának is tűnhet. Ezúttal ilyen vicces és szokatlan nevű településekből, hegységekből, folyókból válogattunk össze egy kvízre valót. Vigyázat, vannak köztük olyanok is, amelyeket mi találtunk ki! Most kiderül, mennyire vagy jó földrajzból.

2023.09.01.

Kvíz: Rekordok az állatvilágból

Tudtad, hány éves a legidősebb fekete gólyánk, milyen nehéz a világ legnagyobb varangyosbékája és hány hónapot töltött a levegőben megszakítás nélkül a rekorder sarlósfecske? Ha érdekelnek az állati rekordok, ezt a kvízt neked találták ki.

2023.08.30.

Kvíz: Mennyire ismered a tavainkat?

Tisza-tó, Balaton, Bánki-tó... A nyári szezonban fókuszba kerülnek a tavaink, főként, amelyikben csobbanni is lehet, de egy jó túrát szintén fel tud dobni a fodrozódó víztükör látványa. Mennyit tudsz a hazai állóvizekről? Kvízünkből kiderül.

2023.07.31.

Kvíz: Mennyire ismered ki magad Magyarország térképén?

A vaktérkép az iskolai földrajz órák klasszikus feladata. Van, akit ki lehet kergetni vele a világból, más odavan érte, és szabadidejében is szívesen böngészi a térképet. Bár ebben a kvízben nem hagyományos vaktérképek vannak, de a válaszadáshoz itt sem árt, ha tudjuk, mi merre van Magyarország térképén.

2023.04.05.

Kvíz: folyó szeli ketté, de melyik?

Kvízünk főszereplői ezúttal a hazai vízfolyások és a partjukon fekvő települések. Ha szereted nézegetni Magyarország térképét, bizonyára nem fognak gondot okozni a kérdések. Indulhatunk a virtuális országjárásra?

2023.03.15.

Kvíz: mennyire vagy otthon az Alföldön?

„Lenn az Alföld tengersík vidékin, ott vagyok honn, ott az én világom. Börtönéből szabadúlt sas lelkem, ha a rónák végtelenjét látom.” Ha legalább annyira odáig vagy az Alföldért, mint Petőfi Sándor, akkor ez a kvíz pont neked szól.

2023.02.18.

Hol állnak ezek a kilátók?

Szó szerint egy-egy túra csúcspontja lehet az utunkba eső kilátókból elénk táruló panoráma. Szerencsére jó pár található belőlük Magyarországon, csak az a kérdés, mennyire ismered őket. Most letesztelheted a tudásod.

2023.01.30.

Okosabb vagy bioszból, mint egy hetedikes? – Kvíz

Hatalmas sikert aratott a nyolcadikos földrajz témájú kvízünk, és ezen felbuzdulva úgy gondoltuk, érdekes lehet más, szintén a természethez kapcsolódó általános iskolás tantárgy kapcsán is próbára tenni olvasóink tudását. A hetedikes biológiára esett a választásunk: a környezetvédelem, az élővilág működése, rendszerezése a téma. Sok sikert!

2023.01.27.

Kvíz: Mennyire ismered Budapestet?

A főváros múltja tele van érdekes történetekkel, amelyek nemcsak papíron maradtak fenn, de kövek, fák, utcák, épületek ma is emlékeztetnek azokra. 15 kérdés, Budapest múltjáról.

2023.01.08.