Keresés eredménye

Kvíz: Mennyit tudsz az állatkölykökről?

Ha tavasz, akkor bébibumm az állatvilágban: csíkos vadmalacok szaladgálnak az anyjuk után, a ludak libasorban vezetgetik az utódaikat, és reggelente a madárfiókák eledelt követelő csipogása tölti be a levegőt. Nézzük, mennyit tudsz a kisgólyákról, a magányos őzikéről vagy az európai bölények borjáról.

2022.05.04.

Kvíz: Dél-alföldi barangoló

Kvízünk ezúttal az Alföld déli részére kalauzolja a játékos kedvű országjárókat. Kérdéseink Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megye természeti és kulturális értekeivel kapcsolatosak. Indulhat a virtuális utazás?

2022.04.29.

Mennyire vagy otthon a Bakonyban?

A vadregényes Bakony egyedülálló szurdokaival, várromjaival és gazdag élővilágával nem véletlenül a kirándulók kedvence. Te mennyit tudsz róla? Kvízünkből kiderül.

2022.04.29.

Kvíz: Mennyire ismered híres magyar művészek kedvenc helyeit?

Hogy a művészemberek szívesen merítenek ihletet a természet szépségeiből, nem meglepő. De hogy melyik híres magyar írót, költőt jártában-keltében hol csókolta éppen homlokon a múzsa, vagy melyek voltak kedvenc kirándulóhelyeik, már nem mindig tudjuk. Kvízünkkel most letesztelheted, mennyire vagy jártas, mint turista a természetjárás irodalmi vonatkozásaiban.

2022.04.22.

Kvíz: Mennyire ismered a Börzsöny várait?

Nincs még egy olyan hegységünk, ahol ilyen sűrűn láthatunk feledésbe vesző, ősi sáncmaradványokat, hőskorukról regélő középkori falakat, mindezt egy roppant változatos és vadregényes miliőben. Te hányat ismersz közülük?

2022.04.21.

Kvíz: mennyire ismered ki magad a tévhitek tengerében?

Az interneten futótűzszerűen terjednek a fals információk. Tényleg csúnya sérülést tud okozni a kaukázusi medvetalp? Mi a teendő, ha árva őzikét, földön fekvő denevért, sérült vadállatot találunk? Mi az a kék hold? Most letesztelheted a tudásod, a leggyakoribb tévinfókat vettük elő.

2022.04.18.

Kvíz: Mennyire ismered ki magad Magyarország térképén?

A vaktérkép az iskolai földrajz órák klasszikus feladata. Van, akit ki lehet kergetni vele a világból, más odavan érte, és szabadidejében is szívesen böngészi a térképet. Reméljük, azok akik ez utóbbi csoport tartoznak, ennek a kvíznek is örülni fognak.

2022.04.16.

Kvíz: Mennyire ismered Budapestet?

A főváros múltja tele van érdekes történetekkel, amelyek nemcsak papíron maradtak fenn, de kövek, fák, utcák, épületek ma is emlékeztetnek azokra. 15 kérdés, Budapest múltjáról.

2022.04.09.

Kvíz: Milyen fa vagyok?

Gondolkodtál már rajta valaha, hogy ha fa lehetnél, akkor mégis milyen faként testesülnél meg? A „lélekállat” mintájára akár úgy is kérdezhetnénk: tudod-e, melyik faj a te „lélekfád”? Ha kvízünkre kattintasz, szigorúan tudományos alapon kiderülhet a válasz erre az égető kérdésre!

2022.04.01.

Kvíz: folyó szeli ketté, de melyik?

Kvízünk főszereplői ezúttal a hazai vízfolyások és a partjukon fekvő települések. Ha szereted nézegetni Magyarország térképét, bizonyára nem fognak gondot okozni a kérdések. Indulhatunk a virtuális országjárásra?

2022.02.22.

Kvíz: mennyire vagy otthon az Alföldön?

„Lenn az Alföld tengersík vidékin, ott vagyok honn, ott az én világom. Börtönéből szabadúlt sas lelkem, ha a rónák végtelenjét látom.” Ha legalább annyira odáig vagy az Alföldért, mint Petőfi Sándor, akkor ez a kvíz pont neked szól.

2022.02.19.

Kvíz: Ki tud többet Budapestről?

A Turista Magazin Városi séta rovatában több alkalommal is barangoltunk Budapesten. Bejártuk már például a Tabánt, Zugligetet, legutóbb pedig Svábhegyen jártunk. Ezúttal kvízünk témájául is a fővárost választottuk, melynek nemcsak jelene mozgalmas, de a múltja is tele van érdekes történetekkel.

2022.02.13.

Okosabb vagy bioszból, mint egy hetedikes? – Kvíz

Tavaly hatalmas sikert aratott a nyolcadikos földrajz témájú kvízünk, és ezen felbuzdulva úgy gondoltuk, érdekes lehet más, szintén a természethez kapcsolódó általános iskolás tantárgy kapcsán is próbára tenni olvasóink tudását. A hetedikes biológiára esett a választásunk: a környezetvédelem, az élővilág működése, rendszerezése a téma. Sok sikert!

2022.01.27.