Németh Csaba második lett a Silvrettán!

A magyar terepfutó a 43.8 km-es távon kiválóan versenyzett, ami remek felkészülés a július 27-i Európa bajnokságra.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Turista Magazin Archív
Molnár Anikó; Vidi.hu
2013. július 20.

A magyar terepfutó a 43.8 km-es távon kiválóan versenyzett, ami remek felkészülés a július 27-i Európa bajnokságra.

Szombaton reggel 8 órakor rajtolt az Alpokban, az ausztriai Galtürből az idei Silvretta Run 3000 elnevezésű terepfutó verseny, melyen három távon indulhattak a versenyzők (15.8 km, 28.6 km és 43.4 km) Az útvonal nehézsége a nagy magasság elérésében rejlett, hiszen az útvonal 2975 méterig emelkedett. Természetesen itt a nagy hóval is meg kellett küzdenie a versenyzőknek. Remekül képviselték hazánkat és az Országos Kéktúrát a magyar terepfutók, hiszen Németh Csaba az abszolút 2. helyén végzett. A leghosszabb, 43.4 kilométeres, 1800 méternyi szintemelkedésű távon Németh Csaba 3 óra 59 perc alatt ért célba, az előkelő második helyen.

 

- Kemény futáson vagyok túl, a magasban a hideggel, lejjebb a meleg idővel kellett megküzdenem. Felkészülésnek nagyon jó volt ez a verseny, a kemény munkában egy kis változatosságot jelentett, mindenképpen elégedett vagyok. A jövő hét lesz igazán fontos, talán a szezon legfontosabb versenyen elé nézünk. Az Európa-bajnokság előtt mindenképpen biztató a mai teljesítményem - árulta el Németh Csaba.

 

Ez a verseny az utolsó állomását jelentette a felkészülésnek a jövő heti Európa-bajnokság előtt. Július 27-én az olaszországi Dolomitokban egy önszerveződő, négyfős magyar csapat indul,természetesen az Országos Kéktúra pólójában, így népszerűsítve  szerte a világban ezt a különlegesen szép és egyedi túraútvonalat. (Németh Csaba másfél éve minden futása alkalmával hirdeti az Országos Kéktúrát, és tagja annak a csapatnak, amely felméri a hazánkat átszelő túraútvonalat.) Az Európa-bajnokság előkészületeiről illetve a versenyről is részletesen beszámolunk majd olvasóinknak!

 

A nők között Wermerscher Ildikó ugyancsak a második helyen végzett!

 

Eredmények (43.4 km)


Férfiak:

 

1. Philipp Schadler (német) 3:43:11.5

2. Németh Csaba (magyar, Mammut Pro Team) 3:59:26.4

3. Philipp Quack (német) 4:05:19.0

 

Nők:

 

1. Katharina Zipser (osztrák) 4:37:32.6

2. Wermerscher Ildikó (magyar, Mammut Pro Team) 4:57:29.4

3. Angelika Winkler (osztrák) 5:19:50.7

 

Cikkajánló