Nemzetközi turista találkozó a festői Duchonkában

Július 6 és 9 között lesz a 2. Nyári Nemzetközi Turista Találkozó, ahová a cseh, lengyel és magyar turistákat is szeretettel várják a szervezők. Jelentkezni június másodikáig lehet és érdemes vele sietni, mert létszámlimit van.

Szerző:
Turista Magazin
MTSZ.org
2017. május 25.

Július 6 és 9 között lesz a 2. Nyári Nemzetközi Turista Találkozó, ahová a cseh, lengyel és magyar turistákat is szeretettel várják a szervezők. Jelentkezni június másodikáig lehet és érdemes vele sietni, mert létszámlimit van.

Aki elmegy a talákozóra, az egyik túrán élőben is megcsodálhatja Tapolcsány várának romjait Kővárhely (Podhradie) mellett

 

Idén is a szlovákiai Duchonka ad otthont a Szlovák Turisták Klubja 64. találkozójának (64. celoslovenský zraz Klubu Slovenských Turistov), ezen a helyszínen immár a hetedik alkalommal. Az esemény nemzetközi viszonylatban a második találkozó a V4 országok szervezett turistái részére (2. medzinárodný letný zraz turistov V4). A Magyar Természetjáró Szövetség részvételi lehetőséget hirdet érvényes 2017-es MTSZ tagszervezeti regisztrációval rendelkezők részére az alábbi kiírás szerint.

 


Nyári Nemzetközi Turista Találkozó
MLZT 2017

Szlovákia, Duchonka 2017 július 6- 9.

 

Szebbnél szebb gyalogos és kerékpáros túrával, történelmi sétával, esti mulatsággal készülnek a szervezők, a hegyek szomszédságában fekvő tó partja pedig kitűnő adottság egy kikapcsoló, feltöltő, szomszédos kapcsolatokat ápoló négy naphoz. Duchonka tradicionális nyaralóhely, a Považský Inovec (Vágmenti Inóc) hegység lábánál fekszik Nyugat-Szlovákiában a Nyitrai régióban. A hegységet a Vág és Nyitra folyók szabdalják, legmagasabb pontja az Inovec csúcs (1042 m), erdei számtalan túralehetőséget kínálnak a kirándulóknak.
 

 A szállást biztosító Napsugár Panzió a hegyektől övezett Duchonka nevű üdülőövezetben található, 17 km-re Nagytapolcsánytól, a Duchonkai víztározót övező nyír-fenyő liget mellett


A tervezett program:


1. nap - csütörtök
Utazás: Budapest-Duchonka
19:00 Ünnepélyes megnyitó. Bemutatkozás, köszöntők
Néptánc együttes műsora
20.30 Tánc reggelig

2. nap - péntek
08.00-tól Gyalogtúra (két választható útvonal)
este Szabadtéri előadás az amfiteátrumban: Perinbaba (Nagytapolcsány vár)

3. nap - szombat
08:00 Gyalogtúra vagy kerékpártúra (két választható útvonal)
este Koncert majd tábortűznél gitáros éneklés

4. nap - vasárnap
buszos utazás: Duchonka-Budapest

A teljes program itt található. A részvételi költség 29 ezer forint, amely tartalmazza: a regisztrációs díjat (ami a túrákon és az esti programokon való részvételt is biztosítja- kivéve a buszos programokat), utazást autóbusszal Budapestről, szállást 4-5 fős szobákban, idegenforgalmi adót, félpanziót. Az ár nem tartalmazza a további étkezéseket valamint a fakultatív buszos kirándulások árát és a belépőket.

A buszos utazást az MTSZ szervezi.
Jelentkezés határideje: 2017 június 2.
Jelentkezés feltétele: érvényes 2017-es MTSZ tagság
Résztvevői létszám: max. 40 fő
Információ és jelentkezés: rigler.szilvia(kukac)termeszetjaro.hu
 

 

Cikkajánló