Nyakig sárosan is vigyorogni

Palánkok, rámpák, mocsaras árkok, vizes medencék, szögesdrót pályák, kúszócsövek és kötélhálók várták a Fighter’s Run és Bike résztvevőit Csillebércen.

Szerző:
Friesz Mónika
Fotó:
Fighter’s Run Official
2015. május 13.

Palánkok, rámpák, mocsaras árkok, vizes medencék, szögesdrót pályák, kúszócsövek és kötélhálók várták a Fighter’s Run és Bike résztvevőit Csillebércen.

Az extrém akadályfutás egyre népszerűbb Magyarországon, hiszen ki ne szeretne kiszabadulni a hétköznapok rutinjából, hogy önmagát próbára tegye egészen extrém körülmények között. Május kilencedikén ezren vágtak neki a Csillebércen kialakított változatos akadályokkal tarkított pályának. Jelentős szintemelkedés is nehezítette a versenyzők dolgát, de ritkán látni ennyi nyakig sáros boldogan mosolygó embert. Hatalmas élmény és igazi családi nap volt, hiszen idén először gyerekversenyt is rendeztek. Újdonság és igazi látványosság volt a kerékpárosok versenye mert sok versenyző elszakadt lánccal vagy leesett hajtókarral is végigment a pályán, ha kellett futva értek a célba.

 

Nagyon örültünk annak, hogy a Turista Magazin Kéktúrás futócsapata dobogós lett, mert 14 km-es távon másodikként ért célba. Nagy megtiszteltetés volt számunkra az is hogy Gergely István olimpiai bajnok vízilabdakapussal futhattunk egy versenyen. Ő kíváncsiságból, először indult ilyen megmérettetésen, de élménybeszámolójával teljesen egyetértünk, mert mi is hasonlóan éreztük magunkat :


„ Bár a futással jó barátságban vagyok, ilyet még soha nem csináltam. Azon gondolkoztam közben, mennyire kényelmes világban élünk. Nekem azért nem voltak furcsák az akadályok mert elég rossz gyerek voltam és most bebizonyosodott, hogy továbbra is szeretem az efféle kihívásokat. Sportember lévén nagyon örülök, hogy ilyen sok emberben megvan a küzdeni és bizonyítani akarás. A pályán idegen emberek kerülnek egymás mellé, segítenek a másiknak teljesíteni az akadályt, együtt futnak, szinte csapatként küzdenek, aztán beérnek a célba és talán soha többé nem látják egymást, de egy félórára barátságok köttetnek. A Fighter’s Run valódi közösségi élmény „

Cikkajánló