Ők biztosan nem nevezhetnek a madárbarát kert programba

A miskolci Avason az erkélyéről lőtt galambokra egy férfi, Gelejen pedig ultrahangos riasztót helyeztek ki a gólyafészek mellé.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock (Kiemelt kép - Illusztráció)
Forrás:
Mályi Madármentő Egyesület Facebook
boon.hu
2024. március 26.

A miskolci Avason az erkélyéről lőtt galambokra egy férfi, Gelejen pedig ultrahangos riasztót helyeztek ki a gólyafészek mellé.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei hírportál számolt be arról, hogy az avasi lakótelepen madarakra lődöztek egy panellakásból. Az esetről március 18-án posztolt egy hölgy Facebookra. A Hajós Alfréd utcai társasház erkélyén két férfi állt fegyverrel, akik bementek, miután rájuk szólt. Elmondása szerint a puska állásából következtetett arra, hogy madárra lőhettek. Egy kommentelő feljelentést is tett az ügyben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-Főkapitányságon március 19-én gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőt, aki elmondta, hogy töltetlen légpuskát sütött el a galambok irányában, hogy elijessze őket, mert „félti a háziállatai és saját egészségét, illetve az otthona tisztaságát a madarak ürülékétől”. A hírportál szerint az üggyel kapcsolatban további eljárás várható.

Ultrahangos riasztóval fogadták a gólyát

A madarakkal szemben nemcsak a miskolci lövöldöző vol intoleráns. A szintén Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Gelejen a háza tetejére ultrahangos riasztót szerelt valaki, amit a közeli gólyafészekre irányított. Az esetről a Mályi Madármentő Állomás videót is posztolt a Facebookra:

Állítólag egy gólya korábban már hazatért a fészekbe, de a riasztó miatt inkább tovább állt. A madármentők és a nemzetpark-igazgatóság feljelentést tett az illető ellen.

Cikkajánló