Október végére átalakul a Ropolyi-tó környéke

Lesz lovaspihenő, tájház, mesterséges sziget és természetőrház is a Zselic egyik kedvelt turistacélpontjánál.

Szerző:
turizmus.com
2019. május 10.

Lesz lovaspihenő, tájház, mesterséges sziget és természetőrház is a Zselic egyik kedvelt turistacélpontjánál.

A csónakázó tavon egy kis szigetet hoznak létre, amit a parttal egy gyaloghíd fog összekötni, és egy fapavilont építenek rajta. A tó mellett a somogyi népi építészet jellegzetes vonásait magán viselő tájházat alakít ki a zselici erdőt gondozó SEFAG Zrt - adja hírül a turizmus.com. „A ház faragott tornácoszlopaival, nádfedeles tetejével, spalettás ajtajával a környékbeli falvak hagyományait idézi meg az erdőben” - írják.

 


A közelben lesz egy úgynevezett természetőrház, ami információs központként is funkcionál majd. Itt lovaspihenőt is kialakítanak. A helyszínen lehet majd piknikezni, szabadtéri iskolai foglalkozásokat tartani, de akár a környéken tett túrák egyik állomásaként is beiktathatják a kirándulók.


A Zselici Csillagpark sem marad ki a felújításból, az áramellátását napelemekkel biztosítják, a légvezetékek földbe kerülnek, és javul a gyengeáramú hálózat is. A fejlesztések az INTERREG V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 pályázati keretéből valósulnak meg október 31-ig.

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Mostantól virtuálisan is bejárhatod a Zselicet

Kisvasutazás extrákkal

Látványosan fejlődik a Zselic

Már holdkőzetet is láthatsz a Zselici Csillagparkban

Cikkajánló