Órákig bolyongott egy medve Nagyszebenben

Az ijedt állat a háztetőkre is felmászott, a hatóságok végül lelőtték.

Szerző:
MTI/TM
2016. október 12.

Az ijedt állat a háztetőkre is felmászott, a hatóságok végül lelőtték.

A fiatal barna medve a Nagyszebennel szomszédos erdőből tévedt a lakott területre, és éjszaka a város főterére is bejutott - írja az MTI. A szaladgáló medvétől a járókelők megriadtak, a medve meg tőlük, menekülőre fogta, és felmászott a háztetőkre, így próbálva kijutni a házak sűrűjéből.

 

 

A medvét először altatólövedékekkel próbálták ártalmatlanná tenni a hatóságok, de végül éles lőszerrel lelőtték, miután egy gyárudvarba szaladt, ahol a rendőrség szerint ötven ember életét veszélyeztette. Cristian Roman, Szeben megye prefektusának elmondása szerint, indokolt volt éles lövedéket használni, de a hatóságok ennek ellenére bűnügyi dossziét nyitottak a fegyverhasználat miatt. Hozzátette, az állat semmi jelét nem adta annak, hogy az altatólövedékek hatása alá került volna.

 

Az eset éppen akkor történt, amikor Romániában élénk vita tárgya a nagyvadak kilövési kvótája. A Környezetvédelmi Minisztérium a környezetvédők tiltakozása nyomán visszavonta a közvitára bocsátott javaslatát, mely szerint a következő vadászidényben 552 medvét szabadott volna elejteni Romániában.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Fenyők közé rejtőztek a medve elől a turisták

Veresegyházi macizás

A medve nem játék, csak jó a PR-ja

 


 

Cikkajánló