Ostrom alá vették a Tátrát a turisták

Évről évre egyre többen túráznak a Tátrában. Idén júliusban és augusztusban ismét megdőlt a látogatórekord: 1 millió 640 ezer pár bakancs koptatta itt a turistautakat.

Szerző:
magas-tatra.info
Fotó:
Panoramio / roxill
Wikipédia / Hochlik
2017. szeptember 25.

Évről évre egyre többen túráznak a Tátrában. Idén júliusban és augusztusban ismét megdőlt a látogatórekord: 1 millió 640 ezer pár bakancs koptatta itt a turistautakat.

A Giewontról lefelé

 

Az adatokat a lengyel Tátrai Nemzeti Park (TPN) összesítette az idei nyári turistaszezonra vonatkozóan. A turisták számának növekedése gyakorlatilag mindenhol jól érzékelhető - írja a magas-tatra.info. Kígyózó sorok álltak a Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch) közlekedő felvonónál, a buszmegállókban, a lovaskocsik indulóhelyein, a nemzeti park pénztárainál, sőt a menedékházakban és a vécék előtt is.

 

Panoráma a Gáspár-csúcsról


2015-2016-hoz viszonyítva az idei nyáron mintegy 40 ezerrel többen túráztak a Lengyel-Tátra turistaútjain. A legnépszerűbb célpont a Halastó (Morskie Oko) volt, amelyet a két nyári hónapban kb. 450 ezer ember keresett fel.

 

A Halastó


A statisztikákból az is kiderül, hogy nem csak a nyári hónapokban növekszik a Tátra népszerűsége. A szakemberek az év kezdetétől augusztus végéig terjedő időszakot vizsgálva az előző évekhez képest szintén a látogatók számának jelentős növekedését figyelték meg. Amíg ebben az évben eddig 2 millió 870 ezer turista érkezett a Tátrába, 2016-ban ez a szám 2 millió 748 ezer volt, míg 2015-ben nem érte el a 2,5 millió főt.

 

A Sas út

 

Kapcsolódó cikkeink:

Grillkolbászt sütögettek a legdurvább tátrai turistaúton

Szlovákiában már a fák fölé is építenek tanösvényt
Sokan edzőcipőben vágnak neki a Tátra legnehezebb turistaútjának
A legfurább szuvenír a Tátrából: levegő konzervdobozban
A Magas-Tátra rejtett emlékei

Cikkajánló