Keresés eredménye

Ne etesd a vadon élő állatokat!

A vadon élő állatok etetése a Tátrában is létező probléma, ezért a Tátrai Nemzeti Parkban most kampány indult azért, hogy felhívják a turisták figyelmét az etetés káros hatásaira.

2022.10.11.

Ezért nem lehet drónozni a Tátrai Nemzeti Parkban

A területen védett, ritka állatfajok élnek, melyeket megzavarhat a drónok jelenléte a nemzeti park igazgatója szerint. A madarak elhagyhatják a fészküket, a vándorsólyom egyenesen támadásnak érzékelheti a közelébe repülő drónt, és sok állatban ragadozó jelenlétét idézi fel a szerkezet.

2018.06.13.

Hiúzok itthon és a határon túl

Nógrád megyében januárban és február közepén is felbukkant egy hiúz, de a Tátrában is levideóztak egy nem mindennapi találkozást a közelmúltban.

2018.02.21.

Az Interneten buktak le a Tátrai Nemzeti Parkban zumbázó lányok

A Tátrai Nemzeti Park (TPN) parkőrei ebben az évben 11 turistát büntettek meg fürdőzés miatt a tátrai tavakban. De akadtak olyanok is, akik kutya, macska vagy vadászgörény becsempészésével próbálkoztak, sőt még zumbázás is előfordult a tiltott tevékenységek között. 

2016.10.10.

Facebookon bukott le a tilosban bivakoló turista

A férfi többször töltötte az éjszakát a fiával a Tátrában bivakolva, az erről készült fotókat pedig óvatlanul feltöltötte a Facebookra, így fedte fel a kilétét a lengyel Tátrai Nemzeti Park (TNP) őrszolgálata. A turistának a több száz złoty összegű bírság mellett még a bírósági perköltséget is meg kellett fizetnie.

 

2016.10.03.

Fenyők közé rejtőztek a medve elől a turisták

Sátrazó kirándulókra támadt egy medve a Liptói-havasokban szeptember 6-án. A Tátrában egyre kevésbé félnek a medvék az emberektől, mind sűrűbben lehet velük találkozni lakott területen is. Van, amelyik a kukában guberál, mások vidáman labdázgatnak.

2016.09.12.

Iwo medve pályázhatna a rekordok könyvébe

Iwo, a Tátrában élő medve tavaly Magyarországon is tiszteletét tette, de mivel nem lelt párra, hamar visszafordult. A rászerelt nyomkövető adatai alapján megállapítható, hogy a territóriuma nagyjából akkora, mint Szlovákia fele.

2016.02.09.