Pakolj kevesebbet!

A hátizsák kilométerről kilométerre nehezebb lesz!

Szerző:
Molnár Anikó
Fotó:
pixabay
2013. május 7.

A hátizsák kilométerről kilométerre nehezebb lesz!

A pakolás tudománya csak tapasztalati úton sajátítható el, de azért nem árt, ha hallgatsz a bölcsebbekre. Figyeld árgus szemekkel a rutinos rókák zsákját, ha csak nem valami különc figuáról van szó, általában az ő zsákja a legkisebb és a legkönnyebb. S ennek biz oka van.

 

A kezdő túrázó csupa fölösleges holmot pakol be. Amiről a túra végén elmondhatod, hogy elő sem vetted az vagy haszontalan, vagy nélkülözhetetlen életmentő kellék. A haszontalan kategóriába soroljuk  a hajkefét, az életmentőbe az egészségügyi csomagot. Ez utóbbit jobb, ha nem használod, de attól még kell! De most a haszontalan holmikra koncentrálunk.

 

 

 

 

Hasznos információk
A termékek csomagolása általában fölösleges. Az ételeket csomagold át könnyű alufóliába. A kartoncsomagolást hagyd lenn, nagy helyet fogalnak és nehezek. De kidobhatod már indulás előtt a a toilett papír gurigáját, levághatod a fogkefe nyelének felét, a C vitamin ívéről levághatod a fölösleges tablettákat. Számos praktikával súlyos grammokat nyerhetsz.

A tisztálkodási csomag rejt általában nagyon sok nehéz és felesleges holmit. Tusfürdőt és törülközőt például fölösleges pakolni egy hegyi többnapos túrára. zuhanyozni általában úgysem lehet a menedékházakban, s ahol igen, ott biztosan akad szappan. Ha ragaszkodunk a törülközőhöz, válaszunk mini méretű gyorsan száradó s könnyű verziót. Létezik zsebkendőnyi méretű is, s higgyétek el, bőven elegendő! Már Magyarországon is kaphatóak a mini kiszerelésű fogkrémek, kézkrémek, napkrémek stb.. Ezek bőven elegendőek egy 2-3 napos túrára.

 

 

 

 

 

Hasznos információk
Kép
vásárlás
Ha túrafelszerelést vásárolsz az alső amit megnézel a termék súlya legyen. Hidd el, ha kicsit többe is kerül, megtérül! A grammok öszeadódnak, s kilókkal lehetsz könnyebb, ha a hátizsákod, bakancsod, kabátod is könnyebb. A súly ma már  a gyártóknál is az egyik legfontosabb szempont. S nem megy a minőség rovására, mert a technológia az egyre korszerűbb és könnyebb anyagok gyártására koncentrál.
 

 

 

Cikkajánló