Paprikaspray-vel fújtak le egy turistát a Magas-Tátrában

Előfordulnak agresszív események a hegyekben, főleg, ha a turisták sokat isznak. Nem tudni, hogy ebben az esetben erről volt-e szó.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock (Kiemelt kép - Illusztráció)
Forrás:
magas-tatra.info
2023. július 20.

Előfordulnak agresszív események a hegyekben, főleg, ha a turisták sokat isznak. Nem tudni, hogy ebben az esetben erről volt-e szó.

A Giewont közelében paprikaspray-vel támadtak meg egy turistát július 16-án délután 1 óra környékén. Az esethez a Tátrai Önkéntes Mentőszolgálatát riasztották, mert a megtámadott személy nem tudott tovább menni. A férfit a zakopanei kórházba szállították mentőhelikopterrel (a hely kitettsége miatt), és a mentők feljelentést is tettek.

Időről időre megjelenik az agresszió a hegyekben: a turisták – jellemzően miután túl sok alkoholt fogyasztottak – néha agresszíven viselkednek a menedékházakban, ilyen eset történt néhány héttel ezelőtt a Konrád menedékházban – olvasható a magas-tatra.infón. Ez azonban

az első olyan ismert eset, amikor valaki paprikaspray-vel támad a másikra a Magas-Tátrában.

A rendőrök megpróbálták megtudni a 37 éves lengyel turistától, hogy mi történt, ám a férfi nem adott magyarázatot az eseményekre. A támadás okára csak később derült fény: állítólag a megtámadott turista hangszórón keresztül zenét hallgatott túrázás közben. Valaki megkérte, hogy halkítsa le a zenét, ám ő ezt nem tette meg, mire egy másik turista is bekapcsolódott a beszélgetésbe és paprikaspray-vel fenyegetőzött. A történet végét már ismerjük. A sérült turista személyleírást sem adott, és feljelentést sem tesz.

Cikkajánló