Parkoló épül a Csergezán Pál-kilátóhoz

25 férőhelyes parkolót épít a Nagy-Kopaszon található Csergezán Pál-kilátó jobb megközelíthetősége érdekében a Pilisi Parkerdő Zrt.

Szerző:
Pilisi Parkerdő Zrt.
Fotó:
Antissimo
Ring Tamás
2014. július 29.

25 férőhelyes parkolót épít a Nagy-Kopaszon található Csergezán Pál-kilátó jobb megközelíthetősége érdekében a Pilisi Parkerdő Zrt.

A kilátóhoz vezető zöld háromszög jelzésen, a Telkibe vezető közút melletti ún. Hideg-völgyi erdészháznál eddig is sokan parkoltak a kilátóhoz igyekvők közül, ami - tekintettel az út nagy forgalmára - balesetveszélyes volt. A most kialakítandó parkolóba biztonságos lesz a ki- és a behajtás, a buszmegállót is másik helyre teszik át, így a gyalogosok számára is egyszerűbbé és kockázatmentesebbé válik a helyszíni közlekedés. A parkoló mellett pihenőhelyet is kialakít az erdőgazdaság, ahol öt tűzrakóhely, kis sportpálya, játszótér, és a tervek szerint büfé is várja majd a látogatókat. A parkolót és az új pihenőhelyet az őszi szezonban vehetik birtokba a kirándulók.

 

 

Úton a Nagy-kopaszra: a Tarnai pihenő


A parkolótól a zöld háromszög jelzés a már útközben is szép látványt kínáló Tarnai-pihenőn keresztül vezet a mintegy két és fél kilométerre található kilátóhoz, ahonnan teljes körpanoráma nyílik a Budai-hegységre és a Zsámbéki-medencére. A parkoló építési munkái során a Pilisi Parkerdő Zrt. az erdőjárók türelmét kéri, ebben az időszakban lehetőleg ne itt hagyjátok az autótokat, hanem Nagykovácsi felől közelítsétek meg a Csergezán Pál-kilátót.

Cikkajánló