Porold le a tájolód!

A XVII. Köztársaság Kupát Piliscsabán 2014. október 19-én, vasárnap rendezik meg. A gyalogos tájékozódási túraversenyen négy pálya közül választhatnak a versenyzők.

Szerző:
termeszetjaro.hu
Fotó:
Zöldsport Egyesület
2014. október 13.

A XVII. Köztársaság Kupát Piliscsabán 2014. október 19-én, vasárnap rendezik meg. A gyalogos tájékozódási túraversenyen négy pálya közül választhatnak a versenyzők.

A versenyen egyénileg vagy 2-4 fős csapatban lehet indulni

 

A túraverseny egy speciális versenyformája a tájékozódásnak, amelynek szabályzatát az MTSZ 2010-ben dolgozta át. A gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny egy olyan verseny, ahol a csapatoknak (versenyzőknek) térkép és tájoló segítségével, a menetutasításában meghatározott feladatok teljesítésével, az előírt időtartam alatt, az előírt sorrendben kell megkeresniük a térképen kijelölt, esetenként feladattal meghatározott és a terepen elhelyezett ellenőrzőpontokat, és kell eljutniuk a célba.

 

A versenyszabályzat értelmében nem kell végigszaladni a terepen, mint a tájfutó versenyeken, hanem a hangsúly a tájékozódáson van 3 km/h átlagsebesség mellett. A versenyt, mely a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság része, a ZÖLDSPORT Egyesület és a Váci Síiskola FBR Természetjáró Szakosztály szervezi 1:10 000-es méretarányú tájfutó térképen, melyet a rajtban kapnak meg az egyének, csapatok.

 

 

A hangsúly a tájékozódáson van, 3 km/h átlagsebesség mellett

 

A verseny nappali, egyfordulós, bontott távú, kötött menetsebességű. A klasszikus tájolós tájékozódás gyakorlói pályán keresgélhetik az erdőben elhelyezett igazoló bójákat: középfokú (B táv: 5800 m, szint: 530 m) és alapfokú (C táv: 4800 m, szint: 420m) nehézségű versenypálya, melyet feladatok tarkítanak (pl. útvonalkövetés, rajzos útvonalleírás (egyenes itiner), szintmenet, távolságmérés, iránymérés, sorozatos irány és távolságmérés, domborzat felismerés), míg a GPS kedvelői számára egyéni és családi pálya is lesz 15 igazoló lyukasztóval.

 

A versenyen jelen lesz az Eseményjáró geovödör, a GCJARO is! A versenyen egyénileg vagy 2-4 fős csapatban lehet indulni.

 

Kategóriánként az első helyezett csapatok kupát nyernek. A dobogós csapatok tagjai ezen felül érem és oklevél-díjazásban részesülnek.

Nevezési határidő: október 15.

Tedd bátran próbára a tájékozódási tudásodat!
Várunk szeretettel a Pilisben!

Egy másik jó hír Piliscsabáról!

Cikkajánló