Rockenbauer Pálra emlékeztek Kiskunfélegyházán

A helyi természetjárók egy emlékművet készítettek a magyarországi televíziós természetfilmezés megteremtőjének.

 

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Turista Magazin
2016. december 1.

A helyi természetjárók egy emlékművet készítettek a magyarországi televíziós természetfilmezés megteremtőjének.

 

 

 

November 26-án, Rockenbauer Pál halálának 29. évfordulóján gyűltek össze a Kiskun Természetbarát Sportegyesület túraszakosztályának tagjai a kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán Utcai Tagintézményének udvarán. Itt állítatták fel azt az emlékművet, amellyel a neves televíziós szerkesztő előtt tisztelegnek a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) támogatásával. A rendezvény nyitóbeszédét Dr. Nemes-Nagy Tibor tartotta, aki a körzet önkormányzati képviselője volt 1998 és 2010 között, valamint ugyancsak hozzájárult az emlékmű megvalósításához.

 

 

Az emlékhely avatásával egybekötött megemlékezésen részt vett a 91 éves Thuróczy Lajos, az MTSZ tiszteletbeli elnöke is, akit Meizl Ferenc nyugalmazott iskolaigazgató köszöntött nyitóbeszédében.

 

 

A megemlékezés és emlékhelyavatás után a mintegy 50 természetjáró elénekelte Rockenbauer Pál egyik kedvenc dalát, a Megkötöm lovamat, majd mécseseket gyújtottak. Az esemény az iskola egyik termében folytatódott némi forralt bor és pogácsa elfogyasztásával.  

 

 

Rockenbauer Pálnak korábban egy tábla állított emlékművet, ám ezt az idő vasfoga alaposan megrongálta, ezt cserélték idén le erre a szép emlékoszlopra, ami nem mellesleg egy gyönyörű növényekkel teleültetett kis parkban található. 

 


Thuróczy Lajos rövid beszédben emlékezett meg Rockenbauer Pálról, aki rendszeresen szervezett túrákat a kiskunfélegyházi természetjáróknak, majd a Kiskun Természetbarát SE egyik túravezetője, Kovács Ferenc idézte fel a közös emlékeket. 

 

 

Cikkajánló