Sikeres volt az erdei iskolai ízelítő

Több száz pedagógus ismerkedett az erdei iskolákkal.

Szerző:
ÉSZAKERDŐ
Fotó:
Gulyás Attila
Északerdő Zrt.
2015. március 17.

Több száz pedagógus ismerkedett az erdei iskolákkal.

Magunkat ajánljuk - ezzel a címmel hirdettek pályázatot az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdészeti erdei iskolái. A felhívás elsősorban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei általános - és középiskoláknak szólt. A céljuk az volt, hogy bemutassák tevékenységüket azokban az oktatási intézményekben, ahol nem ismerik az erdészeti erdei iskolákat. Elsősorban azoknak a pedagógusok a figyelmét szerették volna felkelteni, akiknek fontos a környezettudatos nevelés.

 

A gyermekek számára erdő- és környezetismereti játékokkal, valamint válogatott bemutatókkal készültek. A pályázat nem várt sikert hozott. Az ózdi Bolyky Tamás Általános Iskola, az arnóti Weöres Sándor Általános Iskola és a Bánhorvátiban működő Kazinczy Gábor Általános Iskola az elsők között jelentkezett.

 

 

Az erdőgazdaság munkatársai remélik, hogy az „erdei iskolai ízelítő” után sokan kedvet kapnak ahhoz, hogy „testközelből” ismerjék meg a természetet

 

A következő állomások között volt a kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola, ahol a pedagógusoknak rendezett szakmai napon lehetősége nyílt az ÉSZAKERDŐ ZRt.-nek a bemutatkozásra. Ezután vettek részt az encsi, majd a gönci tankerületi értekezleten. Összességében több mint 300 pedagógusnak és intézményvezetőnek mutathatták be az erdészeti erdei iskolák nyújtotta lehetőségeket. Az erdőgazdaság munkatársai remélik, hogy az „erdei iskolai ízelítő” után sokan kedvet kapnak ahhoz, hogy „testközelből” ismerjék meg a természetet.

Az erdei iskolákról sokat megtudhattok itt!

Cikkajánló