Sokkal klasszabb lesz a Budakeszi Vadaspark, ha majd újra kinyit

Kinek hiányzik még a vadasparkozás? A kényszerű zárvatartás alatt is pörögnek az események Budakeszin, ahol a nyitás után több újdonsággal várják a látogatókat.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Surányi Linda / Budakeszi Vadaspark
Forrás:
Budakeszi Vadaspark
2021. március 17.

Kinek hiányzik még a vadasparkozás? A kényszerű zárvatartás alatt is pörögnek az események Budakeszin, ahol a nyitás után több újdonsággal várják a látogatókat.

Ha már így alakult, a vadasparkban kihasználták a most már közel öt hónapja tartó kényszerpihenőt, hogy továbbfejlesszék a látogatói élményt. A madarak számára például nyolc kifutót létesítenek, amit egy sétaúton lehet majd körbejárni. Ezeknek a látványos röpdéknek az egyikébe költözik át a két hóbagoly, Bella és Belizár is. A régi helyükön egy fedett foglalkoztatótér készül majd, ami 80 fő befogadását teszi lehetővé.

Piktogramokkal ellátott, egyedi tervezésű fajleíró táblákat helyeznek ki 30 állatfaj kifutója előtt (angol nyelven is). A „Bárcsak erdész lehetnék!” fantázianévre hallgató játszótér homokozóval, faállatokkal, állatnyomokkal bővült, mellette pedig mezítlábas tanösvényt alakítottak ki. Az az erdő szerepét és jelentőségét interaktív oktatótáblákon lehet majd megismerni, a „Legyen az erdő mindenkié!”-sorozat tábláin pedig az erdészek munkájába lehet bekukkantani. A közelben lévő Szilfa-tisztáson új játszóteret és esőbeállókat alakítanak ki.

A fejlesztések a Pilisi Parkerdő Zrt., az Örökerdő Alapítvány és az Agrárminisztérium támogatásával valósulnak meg.

A nyitásig érdemes nyomon követni a Vadaspark Facebook- és Instagram-oldalát, mert az állatbarátok a rendszeres online közvetítéseknek és képeknek köszönhetően továbbra is kivehetik részüket az állatok mindennapjaiból.

Cikkajánló