Szafari a Fertőzugban - családi túrák az érintetlen természetben

A St. Martin termálfürdő és szálló (St. Martins Therme & Lodge) a környék egyik legszebb pihenőhelyévé nőtté ki magát és a gyakorló túrázók számára kedvelt kiindulóponttá vált.

Szerző:
TM.hu
Fotó:
thermenwelt.at
2014. június 29.

A St. Martin termálfürdő és szálló (St. Martins Therme & Lodge) a környék egyik legszebb pihenőhelyévé nőtté ki magát és a gyakorló túrázók számára kedvelt kiindulóponttá vált.

A vendégeket a sokszínű Fertőzug-szafarik során a St. Martin hozzáértő erdészei, diplomás biológusok, geológusok és természetpedagógiai szakemberek kísérik és osztják meg velük tapasztalataikat. Minden évszak sajátos természeti élményeket és turisztikai érdekességeket tartogat. Az erdei túzok látványos tavaszi párzása éppolyan élmény lehet, mint a téli állatnyom-keresés - a régió lenyűgöző bepillantást enged az érintetlen természet csodáiba.

 A melegebb évszakokban a természetbarátoknak lehetőségük nyílik különböző állatok, mint például szürkemarha, vízi bivaly, fehér szamár vagy a föld utolsó vadlovainak, a Przsewalskij-lovak nyomait követni, vagy az itt honos 330 madárfaj példányait megfigyelni. De ugyanilyen izgalmas lehet éjszaka egy látcsővel a csillagos eget kémlelni, vagy éjjellátó készülékkel felfedezni a éjfekete tájat. Ezenkívül horgásztúrák, grillezés a Zicksee közelében, valamint élmény-szafari és nádkenu építése is szerepel régió kínálatában.
Wellness-, egészség- és üdülési ajánlatok sokasága csábítja a pihenésre vágyókat. Az idilli Dél-Burgenland lélegzetelállító csöndjében éppúgy kikapcsolódhat, mint a világörökség tagjai sorába tartozó Fertő tó, Fertőzug grandiózus tájain.

 


 

Csodás ajánlatokkal várja vendégeit a négycsillagos Thermen- & Vitalhotel, a Vitalhotel Simon és az AVITA Ressort Bad Tatzmannsdorfban, a St. Martins-Therme & Lodge Frauenkirchenben és a Privathotel Schmidt Mörbischben.
Lenyűgöző vízi élmények, exkluzív szaunavilágok élénkítik a testet és lelket. Szépségápolás és szabadidős programok, a golfozástól a kerékpározásig egészítik ki az ajánlatokat. Mindezt Burgenland rafinált gasztronómiai remekei és az egyik legrégebbi egészség-elixír, a zamatos burgenlandi vörösbor koronázza meg!


A Fertő tónál, amely Közép-Európa legnyugatabbi és egyben Ausztria legnagyobb tava, 320 négyzetkilométeren várnak fantasztikus élmények a turistákra: vitorlázás, szörfözés, kite-ozás, stand up paddle és persze úszás és sok minden más is kipróbálható. A tó átnyúlik az országhatáron is, ami természetesen csak növeli az ajánlatok sokszínűségét.
 

Cikkajánló