A WWF applikációjával kiszámolhatod az ökológiai lábnyomod

A Léptem applikáció elsőként számolja ki egyéni lábnyomunkat a hazai viszonylatok tekintetében, sőt, rögtön segít is csökkenteni azt személyre szabott tippekkel és érdekes kihívásokkal.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock (kiemelt kép - illusztráció)
Forrás:
WWF
2021. július 7.

A Léptem applikáció elsőként számolja ki egyéni lábnyomunkat a hazai viszonylatok tekintetében, sőt, rögtön segít is csökkenteni azt személyre szabott tippekkel és érdekes kihívásokkal.

Természetjáróként minden bizonnyal neked is fontos a környezet állapota és te is aggódva szemléled a globális klímaváltozás egyre aggasztóbb jeleit. Ha fontos számodra a természet, akkor azt is tudod, hogy a naponta meghozott sok tucatnyi döntéseddel nagyon is sokat tehetsz a környezet védelme és az ökológiai válság mérséklése érdekében.

Nem mindegy, hogy mit eszel, mit és hogyan vásárolsz, hogyan közlekedsz, hogyan élsz. Ezeknek a döntéseknek hatalmas súlyuk van, holott némelyik egyáltalán nem tűnik nagy dolognak. Pedig Földünk erőforrásai végesek, és 1970 óta egyre kevesebb idő alatt fogyasztjuk el az egy évre elegendő erőforrás-adagunkat. 2019-ben a túlfogyasztás világnapja – az a nap, amikor Földünk éves erőforrásai kimerülnek – július 29-ére esett, azaz alig több mint fél év alatt "tapsoltunk el" egyévnyi mennyiséget. Bár a világjárvány miatt 2020-ban ez a dátum augusztus második felére esett, még mindig hihetetlenül pazarló életmódot folytatunk.

Bolygónk megóvása és egyben saját jövőnk biztosítása érdekében elengedhetetlen, hogy megismerjük napi cselekedeteink Földünkre gyakorolt hatását, és ezáltal a fenntartható életmód kialakítására törekedjünk. Ismerd meg döntéseid és életmódod ökolábnyomát, és változtass! Ebben segít a Léptem applikáció, mert a változás egy döntéssel kezdődik. Bővebb információ és letöltés itt.

Cikkajánló