Keresés eredménye

Klímabiztos erdőt telepít a Pilisi Parkerdő Zrt.

A klímaváltozás hatásait már a bőrünkön érezhetjük, de a globális felmelegedést nemcsak mi, emberek, hanem a fák is megsínylik. A Pilisi Parkerdő Zrt.-nél ezért többek között úgynevezett fafajcserés átalakítást is alkalmaznak, amely a klímaváltozásnak hatékonyabban ellenálló fafajösszetételt eredményez.

2016.04.06.

A klímaváltozás elleni küzdelem éve lehet 2015

Történelmi jelentőségű lehet a globális felmelegedés elleni harcban a 2015-ös esztendő. Az év végén 192 ország vezetői ülnek össze Párizsban, hogy vállalásaikkal mindent megtegyenek a Föld megmentése érdekében.

2015.01.16.

Földünk kristálygömbben - Mi vár a bolygónkra?

Klímaváltozás, környezetszennyezés, kihalás szélére sodródott fajok - nap mint nap találkozunk ezekkel a kifejezésekkel, a híradók és az internetes portálok elborzasztó információkkal bombáznak minket, óriásplakátok, öles szalagcímek hirdetik a közelgő világvégét. Már a csapból is a globális felmelegedés folyik. Talán pont ez az oka annak, hogy egyre érzéketlenebbek leszünk a téma iránt - a szavak felszíne alatt rejtőző jelentés már csak kevésbé vagy egyáltalán nem jut el a tudatunkig. Lehet azonban, hogy egyetlen alkalom, amelyet arra szánunk, hogy nyitottan forduljunk a kérdéskör felé, segítene megváltoztatni a hozzáállásunkat. Tegyünk most egy próbát: a következőkben hatásvadászat és túlzások nélkül, pusztán a rendelkezésünkre álló információk összegyűjtésével szeretnénk képet adni bolygónk és az emberiség jövőjéről.

2014.12.23.