Szeptember utolsó hete a mozgásról fog szólni

Szeptember 23-30. között ismét megrendezik Európa legnagyobb szabadidősport eseménysorozatát, az Európai Sporthetet.

Szerző:
Magyar Szabadidősport Szövetség
Fotó:
Adobe Stock
2020. augusztus 24.

Szeptember 23-30. között ismét megrendezik Európa legnagyobb szabadidősport eseménysorozatát, az Európai Sporthetet.

Sajnos a testmozgás gyakoriságának és intenzitásának szintje Európában jelenleg nem növekszik, sőt, egyes tagországokban negatív tendenciát mutat. Az Európai Bizottság kezdeményezése létrejött Európai Sporthét és a hozzá kötődő #BeActive kampány ezen szeretne változtatni. A cél, hogy szeptember utolsó hetében Európa-szerte minél többen kóstoljanak bele a mozgás örömébe, és a Sporthetet követően se veszítsék el a lelkesedésüket a sportolás iránt.

Magyarországon az elmúlt 5 évben összesen 1600 esemény csatlakozott a Sporthéthez, közel 2 millióan mozogtak ezeken a programokon. Az idei Sporthét fókusztémái továbbra is a szabadtéri, oktatási, munkahelyi, fitnesztermi és egyesületi színterekre koncentrálódnak, de a járványhelyzet függvényében online események regisztrációjára is van lehetőség.

Az eseménysorozathoz szinte bármilyen érdeklődő szervezet, közösség, vagy egyéni szervező csatlakozhat szervezőként, ha vállalja, hogy nyitott, lehetőleg non-profit, ingyenes, vagy kedvezményes sportolási lehetőséget kínáló eseményt szervez a Sporthét keretein belül, és eseményét regisztrálja a Sporthét honlapján. A programok iránt érdeklődők szintén ezen a felületen, illetve a Sporthét Facebook oldalán juthatnak hozzá a főbb tudnivalókhoz, aktualitásokhoz.


Cikkajánló