Színes, ízes, illatos VulkánSág

A tavaly alapított turisztikai szervezet most új arculattal, új névvel és honlappal igyekszik a Ság hegyre csábítani a természetjárókat.

Szerző:
forrás: Ság Hegy Térsége Turisztikai Egyesület
Fotó:
TriBp
Adi33
VulkánSág
Gulyás Attila
2013. november 11.

A tavaly alapított turisztikai szervezet most új arculattal, új névvel és honlappal igyekszik a Ság hegyre csábítani a természetjárókat.

Bemutatkozó sajtótájékoztatót tartott a Ság Hegy Térsége Turisztikai Egyesület a celldömölki polgármesteri hivatal dísztermében. A tájékoztató apropója az egyesület által elkészíttetett új honlap és kiadványok ismertetése volt.

 

 

Fehér László, Celldömölk város polgármestere köszöntőjében kiemelte, hogy mennyire fontos a turisztikai szereplők összefogása, ennek érdekében Celldömölk városa vezető szerepet töltött be az egyesület megalakításában, számos vállalkozót, szolgáltatót és önkormányzatot győzve meg a térség turizmusának fejlesztése érdekében.

 

 

Örömteli, hogy az egyesület sikeres pályázatának köszönhetően a fejlesztéshez szükséges források is rendelkezésre állnak. A Nyugat-dunántúli Operatív Program 50 millió forint támogatást ítélt meg a turisztikai desztináció fogadóképességének fejlesztésére.

 

 

A 2012 szeptemberében alakult turisztikai szervezet most új arculattal, - a vulkánosság tematikájára épülő - friss, egyedi brand-del rukkolt elő. A Ság hegy lábánál, valamint a Szelestétől Bögötéig húzódó térség - turisztikai desztináció - VulkánSág néven jelenik meg ezen túl az idegenforgalmi piacon.

 

 

Mint Heinrich Máté - az egyesület elnöke ismertetőjében elmondta, az elnevezés egyfajta szójáték, ami utal a térségre jellemző vulkánosságra és a középpontjában emelkedő Ság hegyre, mint legfőbb látványosságra.

A színes, informatív kiadványok három nyelven mutatják be a turisztikai egyesület működési területén található attrakciókat, szolgáltatásokat, turizmusban érdekelt vállalkozásokat. A turisták eligazodását tematikus túraútvonalakat is tartalmazó térségi térkép, valamint konkrét csomag-ajánlatok segítik.

 

Szintén három nyelven érhető el mától a térség honlapja, www.vulkansag.hu címmel. Az esztétikai élményt is nyújtó weblap naprakész információkkal szolgál VulkánSágról.


A térségi összefogás fontosságát hangsúlyozta Kovács István, a Megyei Turisztikai Egyeztető Fórum vezetője is, aki üdvözölte a celldömölki fogadóterület kreatív márkaépítését és sikeres pályázati munkáját.

 

A sajtótájékoztató kulináris élményekkel zárult: valamennyi érzékszervre hatottak a Ság hegy kiváló minőségű borai és a helyi termelők ínycsiklandozó kézműves sajtjai és házi készítésű füstölt húsárui.

Cikkajánló