Szív alakú stájer padot helyeztek el a Margitszigeten

Egy szívélyes és hosszú évekre visszanyúló kapcsolat: Stájerország és Magyarország már évszázadok óta szoros kapcsolatot ápol egymással.

Szerző:
TM.hu
2014. október 30.

Egy szívélyes és hosszú évekre visszanyúló kapcsolat: Stájerország és Magyarország már évszázadok óta szoros kapcsolatot ápol egymással.

A vasfüggöny lehullásának 25 évfordulójának alkalmából - a történelmi esemény lehetőséget teremtett a korábbi jó kapcsolat ismételt felvirágoztatására - egy stájer padot ajándékozott Budapestnek a Stájer Turisztikai Hivatal. A szív alakú padot a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda előtti parkban helyezték el.

 

 

Stájerország és Magyarország már évszázadok óta szoros kapcsolatot ápol egymással


A padot Erich Neuhold, a Stájer Turisztikai Hivatal igazgatója adta át Dr. Szeneczey Balázsnak, aki a Fővárosi Önkormányzat képviseletében Tarlós István főpolgármester köszönetét tolmácsolta az osztrák kezdeményezésért.
Ha az arra járók helyet foglalnak a padon, egy kis ízelítőt kaphatnak a stájer üdülési élményből. Stájerország egyébként télen és nyáron egyaránt a magyar üdülővendégek legkedveltebb célpontja Ausztriában.

 

 

Ha az arra járók helyet foglalnak a padon, egy kis ízelítőt kaphatnak a stájer üdülési élményből

 

Magyarok szeretik Ausztria zöld szívét
Stájerország a magyar üdülővendégek legkedveltebb osztrák tartománya.
Télen az Ausztriában realizálódó magyar vendégéjszakák 31%-át Stájerországban töltik az üdülővendégek, ezzel Ausztria zöld szíve egyértelműen piacvezetőnek számít. Stájerország a 2013/2014-es téli szezonban 74.259 magyar vendégérkezéssel és 305.154 magyar vendégéjszakával büszkélkedhetett.

Több mint 30 évvel ezelőtt került sor a magyar síoktatók első hivatalos továbbképzésére Murau régióban, a Frauenalpe és a Kreischberg síterepeken. Ennek köszönhetően az elmúlt években szoros gazdasági és személyes kapcsolatok jöttek létre. A magyar nemzeti síválogatott is csaknem 30 éve edz már a muraui térségben. A magyar sí bajnokságot évek óta St. Lambrechtben, a Grebenzenen rendezik. Az együttműködés keretén belül a Murau üdülőrégió rendszeresen vesz részt magyarországi vásárokon, workshopokon és sajtótájékoztatókon. A 2003-as Kreischbergen rendezett világbajnokságot követően magyar befektetők is megjelentek a régióban, így a magyar vendégek valóban otthon érezhetik magukat.

 

 

 

Cikkajánló