Hírek

Takarítás a Holdvilág-árokban

Az MTSZ kezdeményezésére az OTP Bank több mint félszáz természetjáró önkéntese szemetet gyűjtött, rendbe tette a megrongált padokat, asztalokat.

Szerző:
Barkó Csaba
Fotó:
Tóth Lili
2013. július 8.

Az MTSZ kezdeményezésére az OTP Bank több mint félszáz természetjáró önkéntese szemetet gyűjtött, rendbe tette a megrongált padokat, asztalokat.

A Magyar Természetjáró Szövetség kezdeményezésére az OTP Bank több mint félszáz természetjáró önkéntese dolgozott egész szombaton azon, hogy a főváros határától 25 km-re fekvő Holdvilág-árok ismét visszanyerje eredeti állapotát. A rendkívül lelkes emberek megdöbbentő mennyiségű szemetet cipeltek le a hegyről és még így is maradt bőven tennivalójuk a következő alkalomra.

 

086(1).jpg

 

Az utóbbi években rettentően elhanyagolt útvonalat az MTSZ szakértő útmutatása alapján azért választották az önkéntesek, mert számos alkalommal túráztak erre és mindig egyre több szemetet és rombolást tapasztaltak. A természet sem volt kíméletes az itt található apró fahídhoz, amin több graffiti volt már, mint egy belvárosi telefonfülkén. Az eredeti helyétől meglehetősen messzire sodorta a legutóbbi olvadás utáni víz, így már alig lehetett látni a sok hordalék alatt. Kifejezetten hasznos volt a megrongált és hiányos padok és asztalok rendbetétele, mert így a nap végén legalább volt hol megpihenni és uzsonnázni valamennyi résztvevőnek. Mindig örömteli olyan kezdeményezésekhez csatlakozni, mint ez az OTP dolgozói által kitalált program. Ez a szombat ritka jó példa arra, hogy mennyire hasznos tud lenni 57 elszánt természetjáró ember összehangolt munkája. Remélhetőleg számos cég dolgozói követik majd ezt a példát a jövőben és sorra szépülnek majd meg közkedvelt túraútvonalaink.

 

144.jpg


Aki szeretné végigjárni a megtisztított és rendbe hozott útvonalat, az látogasson el a fővárostól autóval alig fél óra alatt elérhető árokhoz. Pomáz után a piros kereszt jelzésű turistaúton érhető el legkönnyebben.

 

 

205.jpg
Cikkajánló