Takarítás a Holdvilág-árokban

Az MTSZ kezdeményezésére az OTP Bank több mint félszáz természetjáró önkéntese szemetet gyűjtött, rendbe tette a megrongált padokat, asztalokat.

Szerző:
Barkó Csaba
Fotó:
Tóth Lili
2013. július 8.

Az MTSZ kezdeményezésére az OTP Bank több mint félszáz természetjáró önkéntese szemetet gyűjtött, rendbe tette a megrongált padokat, asztalokat.

A Magyar Természetjáró Szövetség kezdeményezésére az OTP Bank több mint félszáz természetjáró önkéntese dolgozott egész szombaton azon, hogy a főváros határától 25 km-re fekvő Holdvilág-árok ismét visszanyerje eredeti állapotát. A rendkívül lelkes emberek megdöbbentő mennyiségű szemetet cipeltek le a hegyről és még így is maradt bőven tennivalójuk a következő alkalomra.

 

 

Az utóbbi években rettentően elhanyagolt útvonalat az MTSZ szakértő útmutatása alapján azért választották az önkéntesek, mert számos alkalommal túráztak erre és mindig egyre több szemetet és rombolást tapasztaltak. A természet sem volt kíméletes az itt található apró fahídhoz, amin több graffiti volt már, mint egy belvárosi telefonfülkén. Az eredeti helyétől meglehetősen messzire sodorta a legutóbbi olvadás utáni víz, így már alig lehetett látni a sok hordalék alatt. Kifejezetten hasznos volt a megrongált és hiányos padok és asztalok rendbetétele, mert így a nap végén legalább volt hol megpihenni és uzsonnázni valamennyi résztvevőnek. Mindig örömteli olyan kezdeményezésekhez csatlakozni, mint ez az OTP dolgozói által kitalált program. Ez a szombat ritka jó példa arra, hogy mennyire hasznos tud lenni 57 elszánt természetjáró ember összehangolt munkája. Remélhetőleg számos cég dolgozói követik majd ezt a példát a jövőben és sorra szépülnek majd meg közkedvelt túraútvonalaink.

 Aki szeretné végigjárni a megtisztított és rendbe hozott útvonalat, az látogasson el a fővárostól autóval alig fél óra alatt elérhető árokhoz. Pomáz után a piros kereszt jelzésű turistaúton érhető el legkönnyebben.

 

 

Cikkajánló