Hétvégétől újra közlekedik a gemenci kisvasút

Idén március 11-én indul a kirándulószezon a Gemenci Állami Erdei Vasúton, a pörbölyi Ökoturisztikai Központ is ekkortól várja a látogatókat programjaival és szolgáltatásaival.

Szerző:
Turista Magazin
Forrás:
GEMENC ZRT.
2023. március 6.

Idén március 11-én indul a kirándulószezon a Gemenci Állami Erdei Vasúton, a pörbölyi Ökoturisztikai Központ is ekkortól várja a látogatókat programjaival és szolgáltatásaival.

A Gemenc Zrt. fenntartásában üzemelő Gemenci Állami Erdei Vasút és az Ökoturisztikai Központ 2023. március 11-től teljes szolgáltatásával várja a kirándulókat, így Gemenc déli kapujára ismét kiinduló és ismeretterjesztő bázisként támaszkodhatnak a kirándulók. A kisvasút járatai hétvégenként és ünnepnapokon menetrend szerint közlekednek Pörböly és Malomtelelő állomások között, a részletes menetrendet ide kattintva találod.

A Pörbölyön található Ökoturisztikai Központ területén két kiállítást lehet megtekinteni, amelyek minden nap 8:00 – 17:00 között várja az érdeklődőket. Hétköznapokon az ingyenesen igénybe vehető parkoló, a játszótér és a közeli vadmegfigyelő erdei állatai látogathatók, az erdei vasút és a kiállítások csak előre bejelentkezett csoportok számára érhetők el. Hétvégén és ünnepnapokon azonban teljes szolgáltatással várja a látogatókat a gemenci erdőgazdaság.

„Gemenc kincsei – élet az ártéri erdőben” interaktív kiállítás
A tárlat élményszerűen kívánják megismertetni a Gemenci erdő életközösségét, az erdész évszázados hivatását, valamint a Sárköz népművészetét.

A „Legenda és valóság: a gemenci gímszarvas” kiállítás – Millenniumi pavilon
A látogató a templomi csarnokot idéző teremben körbejárva januártól decemberig követheti végig a gímszarvasok életét. Több, mint 300 fotó, infografikák, érintőképernyős multimédiás pultok és játékok segítik az ismeretek befogadását. A kiállítást úgy alkották meg, hogy a kisgyermekektől a szakemberekig mindenki megfelelő és érdekes információhoz jusson a gímszarvasok egy évciklusáról.

Cikkajánló