Te mit tennél, ha megjelenne egy medve a konyhádban?

Tusnádfürdőn nem most történt olyan először, hogy egy medve bemegy valakinek a házába élelem után kutatva.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock (kiemelt kép - illusztráció)
Forrás:
agerpres.ro
2021. július 19.

Tusnádfürdőn nem most történt olyan először, hogy egy medve bemegy valakinek a házába élelem után kutatva.

Ilyen esetben nincs más megoldás: el kell barikádoznod magad egy másik helyiségben. Múlt pénteken egy anyamedve három bocsával egy idős nő konyhájába hatolt be, akit felébresztettek a furcsa zajok, és rögtön hívta a csendőrséget. Azt a tanácsot kapta, hogy zárja be a szobaajtót, és húzzon elé egy nehéz bútordarabot – írta meg az Agerpres.

Mire a csendőrök a helyszínre érkeztek, az anyamedve már megtalálta a mézesbödönt, és két bocsával elhagyta a házat, csak a harmadik medvekölyök maradt bent, amit végül sikerült eltávolítani. A megye csendőrségének képsivelője szerint az utóbbi időben megugrott azoknak a riasztásoknak a száma, amikor hasonló esetben kell intézkedniük a hatóságoknak, azaz egy medve lakott épületbe hatol be, ahol ember is tartózkodik. Az elmúlt napokban történt az is, hogy egy család kénytelen volt a fürdőszobában elbarikádozni magát, amíg a nem szívesen látott vendégek távoztak.

A polgármester házában is járt medve előző hónapban, méghozzá három boccsal, és károkat is okoztak. Ami azt illeti, a medvék a település több mint 70 épületében okoztak már kárt. Az utcán is oda kell figyelni: Butyka Zsolt polgármester elmondása alapján múlt csütörtökön este az állomás környékén egy medve egy padon ülő nő táskáját lopta el. Jelenleg egy hárombocsos és egy kétbocsos anyamedve járkál a környéken, és még három medve szokott felbukkanni.

Cikkajánló