Hírek

Téged is vár a 19. Erdők hete

Országszerte több mint 150 programon vehetsz részt szeptember 28. és október 4. között a 19. Erdők hete alkalmából.

Szerző:
TM
MTI
Fotó:
Ipoly Erdő Zrt
2015. szeptember 22.

Országszerte több mint 150 programon vehetsz részt szeptember 28. és október 4. között a 19. Erdők hete alkalmából.

"Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!" - ez a jelmondata az 1997 óta rendszeresen megszervezett eseménysorozatnak, amelyen az erdőket legjobban ismerő szakavatott vezetők, az erdészek osztják meg tapasztalatikat, ismereteiket veled.

A rendezvénysorozat célja, hogy a magyar erdőket és a fenntartható erdőgazdálkodást az erdészek értő módon mutassák be a nagyközönség számára. Az idei évben az erdők megújulásával kapcsolatos ismereteké lesz a főszerep, az egyes események tematikája az erdészeti erdei iskolahálózat intézményeire és oktatási programjára épül.


A részletes programot itt érheted el!
 

 

Az Erdők hete nyitórendezvénye szeptember 28-án, a Zala megyei Csömödéren lesz, ahol az erdei kisvasúton működő, Magyar Termék Nagydíjjal elismert Zakatoló Erdei Iskola programjain vehetnek részt a látogatók.A rendezvényeken megtudhatod többek között, hogyan születtek az ország erdei, mely fafajok képesek gyökereikről kihajtani, vagy milyen "sebességgel" vándorolnak az erdők a klimatikus változások hatására.

A kifejezetten gyerekeknek szervezett programok - szakvezetések, játékos erdei tanórák - mellett számos felnőtteket megszólító és családi rendezvény is szerepel a kínálatban. A Körösök mentén a muzsika hangjai is felcsendülnek az erdőben, de lesz erdészeti nyílt nap, arborétumi séta, fafaragó kiállítás, valamint az éjszakai égbolt csillagaival is megismerkedhetsz.

erdok_hete_logo_2015_rgb(1).jpg

 

Mi az Erdők hete?

Az Erdők Hete programsorozatot az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskola Szakosztálya indította útjára 1997-ben, a programok alapját az erdészeti erdei iskolák tananyaga, módszertana adja. A vezetett túrák, terepi foglalkozások, játékos vetélkedők mellett ma már erdei koncert, sportverseny, erdei nyílt nap és különféle akciók is színesítik a kínálatot.

 

 

Kapcsolódó cikkek:
Még több hír az Erdők hete programsorozatról


 

Cikkajánló