Téged is vár a 19. Erdők hete

Országszerte több mint 150 programon vehetsz részt szeptember 28. és október 4. között a 19. Erdők hete alkalmából.

Szerző:
TM
MTI
Fotó:
Ipoly Erdő Zrt
2015. szeptember 22.

Országszerte több mint 150 programon vehetsz részt szeptember 28. és október 4. között a 19. Erdők hete alkalmából.

"Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!" - ez a jelmondata az 1997 óta rendszeresen megszervezett eseménysorozatnak, amelyen az erdőket legjobban ismerő szakavatott vezetők, az erdészek osztják meg tapasztalatikat, ismereteiket veled.

A rendezvénysorozat célja, hogy a magyar erdőket és a fenntartható erdőgazdálkodást az erdészek értő módon mutassák be a nagyközönség számára. Az idei évben az erdők megújulásával kapcsolatos ismereteké lesz a főszerep, az egyes események tematikája az erdészeti erdei iskolahálózat intézményeire és oktatási programjára épül.


A részletes programot itt érheted el!
 

 

Az Erdők hete nyitórendezvénye szeptember 28-án, a Zala megyei Csömödéren lesz, ahol az erdei kisvasúton működő, Magyar Termék Nagydíjjal elismert Zakatoló Erdei Iskola programjain vehetnek részt a látogatók.A rendezvényeken megtudhatod többek között, hogyan születtek az ország erdei, mely fafajok képesek gyökereikről kihajtani, vagy milyen "sebességgel" vándorolnak az erdők a klimatikus változások hatására.

A kifejezetten gyerekeknek szervezett programok - szakvezetések, játékos erdei tanórák - mellett számos felnőtteket megszólító és családi rendezvény is szerepel a kínálatban. A Körösök mentén a muzsika hangjai is felcsendülnek az erdőben, de lesz erdészeti nyílt nap, arborétumi séta, fafaragó kiállítás, valamint az éjszakai égbolt csillagaival is megismerkedhetsz.

 

Mi az Erdők hete?

Az Erdők Hete programsorozatot az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskola Szakosztálya indította útjára 1997-ben, a programok alapját az erdészeti erdei iskolák tananyaga, módszertana adja. A vezetett túrák, terepi foglalkozások, játékos vetélkedők mellett ma már erdei koncert, sportverseny, erdei nyílt nap és különféle akciók is színesítik a kínálatot.

 

 

Kapcsolódó cikkek:
Még több hír az Erdők hete programsorozatról


 

Cikkajánló