Teltház volt a Téli Sportágválasztón

Jégvitorlás, jéglabda, jég-korfball, versenyszánkó, versenybob „szántotta fel” a Városligeti Műjégpályát a hétvégén a Téli Sportágválasztón.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Budapesti Sportszolgáltató Központ
2015. január 19.

Jégvitorlás, jéglabda, jég-korfball, versenyszánkó, versenybob „szántotta fel” a Városligeti Műjégpályát a hétvégén a Téli Sportágválasztón.

Január 18-án olyan nagy érdeklődés övezte a Téli Sportágválasztót, hogy a szervezőknek ki kellett tenni a „megtelt” táblát. A rendezvényre 8500-an regisztráltak be előre, a sportági képviselők, sportolók, bemutatókra érkezők, meghívott vendégek száma pedig kis híján 1000 volt. A résztvevők közel húsz sportágat választhattak ki a rendezvényen, és gyönyörködhettek az igazán látványos sportági bemutatókban. Az esemény célja, hogy a látogatók télen is átéljék a mozgás örömét, és megtalálják a hozzájuk leginkább illő sportágat. 

 

A Téli Sportágválasztón az érdeklődők az ismertebb korcsolyasportok, a jégkorong, a síelés, a snowboard, a biatlon (sífutás és légpuskalövészet) mellett, kevésbé ismert, de annál izgalmasabb sportágakat is kipróbálhattak. Volt például kutyaszánhajtás, bandy (jéglabda), curling, jégvitorlázás, versenybob és versenyszánkó, sőt, a világon először itt mutatkozott be egy új sportág, a jég-korfball is.

 

 

január 18-án a világ közel 40 országában egyszerre űztek téli sportokat a fiatalok, családok.

 

Engi Klára, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség „Gyere korizni!” programjának vezetője minden órában csoportos korcsolyáztatást tartott 4-7 éves gyerekeknek, profi oktatókkal. Sebestyén Júlia irányításával a műkorcsolyázók hivatalos versenyprogramjaikból mutattak be ízelítőt. Telegdi Attila, a szövetség gyorsasági szakágának szövetségi kapitánya vezetésével, rövid- és hosszúpályás gyorskorcsolya bemutatókat is láthattak a jelenlévők. Szuper Levente, a jégkorong sportági helyszínén, szinte megállás nélkül segítette a sportág kipróbálását, de Tokaji Viktorral, a férfi felnőtt jégkorong válogatott csapatkapitányával is lehetett találkozni a helyszínen.

 

A nézők a Magyar Jégkorong Szövetség szervezésében U8-as Mini Jégkorongbajnokság szurkolóivá is válhattak, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség aktivitásának köszönhetően - a bajnokok Csabai Edvin, Kiss Tamás, Hüttner Csaba, Paksy Tímea irányításával - szárazföldi, ergométeres edzésen vehettek részt, de meghallgathatták Kropkó Péter praktikus tanácsait is azzal kapcsolatban hogyan érdemes és szükséges felkészülni a téli, szabadtéri sportolásra, bringázására, futásra.

 

A Téli Sportágválasztó rendezvény csatlakozott World Snow Day kampányhoz. A Nemzetközi Sí Szövetség világméretű kampányát - mely a téli sportok népszerűsítésére jött létre - immár negyedszer rendezték meg, és a csatlakozó országok száma 2015-ben újabb rekordot döntött. Így január 18-án a világ közel 40 országában egyszerre űztek téli sportokat a fiatalok, családok.

Forrás: www.telisportagvalaszto.hu

Kapcsolódó cikkek:
Téli Sportágválasztó

Cikkajánló