Testi-lelki egészségmegőrzés a természet segítségével

Egészségügyi mérésekkel és életmód-tanácsadással is várják a Magyar Természetjáró Szövetség rendezvényein az érdeklődőket.

Szerző:
PR-cikk
2015. szeptember 1.

Egészségügyi mérésekkel és életmód-tanácsadással is várják a Magyar Természetjáró Szövetség rendezvényein az érdeklődőket.

Az egészséges életmód nemcsak helyes táplálkozásból és rendszeres testmozgásból áll, fontos része a stresszoldás, a lelki egyensúly megteremtése is. Sokan azt gondolják, nincsen lehetőségük, idejük stresszcsökkentő tevékenységeket végezni, pedig számos betegség is megelőzhető lenne a hétköznapokban felgyülemlett feszültség levezetésével.

  

Ennek egyik legegyszerűbb és mindenki számára elérhető módja egy kiadós séta a természetben. A természetjárás vagy egy egyszerű kiadósabb séta amellett, hogy stresszcsökkentő hatású, további pozitív élettani hatásokkal is bír: csökkenti a testzsírt, a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát, serkenti az anyagcsere-folyamatokat, és javítja a hangulatot is!

Éppen ezért a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja (NEFI-EKK) erdei programokra vár mindenkit - hiszen a természetjárás egy olyan egészségvédő tevékenység, amely valóban mindenki, a kicsik és nagyok, az idősek és fiatalok számára egyaránt elérhető.

 


Találkozzunk ősszel a Magyar Természetjáró Szövetség rendezvényein, 2015. szeptember 19-én, szombaton Galyatetőn, Magyarország legmodernebb turistacentrumának átadása alkalmával és 2015. szeptember 26-án, szombaton Dobogókőn a Természetjárók Napján.

A rendezvényeken amellett, hogy a természetben végezhető különféle mozgásformákkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, a NEFI szakemberei egészségügyi mérésekkel és életmód-tanácsadással is várják a résztvevőket: energiaegyensúly-tanácsadáson, stresszszintmérésen és a dohányosok szén-monoxid-méréssel egybekötött dohányzásról való leszokást segítő tanácsadáson vehetnek részt.
 

Az energiaegyensúly-tanácsadás keretében a testösszetételi adatok mérését követően hasznos, egyénre szabott tippeket kaphatnak a résztvevők a táplálkozás és a fizikai aktivitás témakörében. A program célja, hogy kötetlen formában egyéni egészségi állapotnak megfelelő életmóddal és egészséges táplálkozással kapcsolatos ismeretekhez jussanak az érdeklődők.

 


A stresszszintmérés és stressz kezelési tanácsadás egy pszichológus szakember segítségével történik, amely során az érdeklődők egy egyéni stresszcsökkentő tanácsadáson és szűrésen vehetnek részt.

A szén-monoxid-mérést elsősorban a dohányosoknak javasoljuk. Az eredmény kiértékelését követően, a dohányzásról való leszokással kapcsolatos személyes beszélgetés, információnyújtás és tanácsadás is igénybe vehető pszichológus szakember segítségével.


A teljes program ingyenes, találkozzunk szeptemberben a természetben!


További információ: www.egeszseg.hu

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet programja a TÁMOP-6.1.3.B - Népegészségügyi kommunikáció fejlesztése c. projekt keretén belül valósul meg.
 

Cikkajánló