Több százan csobbantak a hétvégén a Tisza-tóba

Idén harmadik alkalommal szerveztek újévi fürdőzést a Tisza-tónál, a csobbanás előtt pedig meg is áldották a tavat. Képes beszámolónk a vidám eseményről.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Pálvölgyi Krisztina
2023. január 9.

Idén harmadik alkalommal szerveztek újévi fürdőzést a Tisza-tónál, a csobbanás előtt pedig meg is áldották a tavat. Képes beszámolónk a vidám eseményről.

Most már biztosan hagyomány lesz a Tisza-tavi újévi fürdőzésből, amelyet három évvel ezelőtt szervezett meg először a tiszafüredi strandon Ljasuk Dimitry filmes, környezetvédelmi aktivista és reklámszakember. Akkor még csak 10 bátor ember merült a pár fokos Tisza vizébe, tavaly viszont már közel százan vágtak neki a jeges kalandnak.

Az idei fürdőzésre pedig elképesztő számban érkeztek január 7-én a Tisza-tó partjára, 447-en regisztráltak a csobbanásra, de biztos, hogy ennél többen is megmártóztak, mert voltak olyanok, akik kihagyták a regisztrációt. Bámészkodóból is akadt bőven, akik hangosan és tapssal bíztatták a fürdőzőket, így nézőkkel együtt több mint ezren érkeztek az eseményre, és nézték végig a csobbanás előtt megtartott Tisza szentelésének szertartását.

A sok száz vidám és bátor fürdőző több turnusban merült bele a Tisza-tó vizébe, majd a parton szaunákban melegíthették fel magukat. Akadtak repetázók is bőven, amit nem is csodálunk, hiszen a hideg fürdőzés – ha okosan csinálják – hihetetlen módon edzi a testet és a lelket. Sok országban már hosszú ideje hagyomány ez így év elején, ami egyfajta megtisztulás is, nem mellesleg azonnali pozitív hatása a hatalmas mosoly és a nagy adag energialöket, amit ilyenkor a fürdőzők kapnak. De a hangulatról beszéljenek a fotók, a galériát az alábbi képre kattintva nézhetitek meg.


Cikkajánló