Tökéletes családi célpont lett a Szilfa-tisztás

A Budakeszi Vadaspark közelében fekvő hatalmas rét eddig is népszerű volt a családosok között, ám az új fejlesztéseknek köszönhetően igazi gyerekparadicsom lett.

Szerző:
Pilisi Parkerdő Zrt.
Fotó:
Farkas Péter
2021. október 21.

A Budakeszi Vadaspark közelében fekvő hatalmas rét eddig is népszerű volt a családosok között, ám az új fejlesztéseknek köszönhetően igazi gyerekparadicsom lett.

A Budakeszihez közeli, egy hektáros Szilfa-tisztás közkedvelt családi kirándulóhely a főváros körüli erdőkben. A nagy látogatottság egyben azzal is járt, hogy a tisztáson lévő, több évtizeddel ezelőtt kialakított infrastruktúra mára már elhasználódott, ezért a területet kezelő Pilisi Parkerdő megkezdte a hely megújítását.

A fejlesztés egyik fő eleme a gyerekeknek számára épült új játszóvár, a szülőket, túrázóknak pedig új pihenőpadok, asztalok és esőbálló várja. Tekintettel a Pilisi Parkerdő erdőterületein egyre népszerűbb, évente 1,5 milliót is meghaladó bringás látogatási alkalomra - kerékpártárolókat is kialakítottak az egyedi hangulatú erdei tisztáson - olvasható az erdőgazdaság sajtóközleményében.

AZ MTSZ-SZEL KÖZÖSEN VALÓSULT MEG

A beruházás a VEKOP-4.1.1.-15-2017-0007. számú, „Gyalogszerrel felfedezni a Budapest környéki hegységek és a Gödöllői-dombság turisztikai termékkínálatát” című pályázat keretében valósult meg, a Magyar Természetjáró Szövetség, mint projektgazda koordinálásában, a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel konzorciumi együttműködésben. Még több információ az aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztéséről ide kattintva érhető el.



Cikkajánló