Kéktúra

Túlélő üzemmódban a Kéken

A Bakancslista csapata folytatja túlélőpróbáját. Ezúttal Nyéstától Bódvaszilasig járják a Kéket, és azt esznek, amit a természet ad. Gilisztaleves, fenyőrügytea, főtt gledícsiamag. Kemény Kék menet.

Szerző:
TM
2016. december 2.

A Bakancslista csapata folytatja túlélőpróbáját. Ezúttal Nyéstától Bódvaszilasig járják a Kéket, és azt esznek, amit a természet ad. Gilisztaleves, fenyőrügytea, főtt gledícsiamag. Kemény Kék menet.

Az előző csereháti „emberkísérlet” folytatódik ebben a videóban is, ahol a Kék menet stábja továbbra is Gyuricza „Papica” László, a Magyar Bushcraft közösség vezetőjének segítségével próbálja meg túlélni a napokat. Önként vállalt erdei diétájuk abból áll, hogy nem visznek magukkal kaját, hanem azt eszik, isszák, ami éppen adódik a túrán. Szó szerint abból főznek, amit találnak erdőn-mezőn. Étrendjükön szerepel fenyőrügyből és mentából készült tea, főtt gledícsiamag, de a gilisztás zöldséglevest sem hagyják ki. A mostani szakasz Nyéstáról indul, és Bódvaszilasig tart. A túra közben érintik Felsővadászt, Irotát, Rakacaszendet, Tornabarakonyt és Bódvarákót is, ahonnan a közelben lévő Rákóczi-barlanghoz is ellátogatnak.

 


 

A hatodik részről itt nézheted meg a videót.

 

Az Országos Kéktúra 25. túraszakasza

 

 

A sorozat többi részét ide kattintva nézheted meg. 

Cikkajánló