​Új bringapálya Nagykovácsi mellett

Profi és amatőr terepkerékpárosoknak jó hír, hogy egy ingyenesen használható pályát kaptak a főváros közelében.

Szerző:
Turista Magazin
2021. szeptember 28.

Profi és amatőr terepkerékpárosoknak jó hír, hogy egy ingyenesen használható pályát kaptak a főváros közelében.

Szeptember 24-én adták át Nagykovácsi mellett a Crosskovácsi Ring nevű terepkerékpáros pályát, ahol a profik és az amatőrök is garantáltan jól fogják érezni magukat, ugyanis a több mint 6 kilométeres nyomvonalon külön jelölték a haladóknak és a kezdőknek szánt szakaszokat.

A környék korábban is népszerű volt a terepbringások között, így a mostani átadó gyakorlatilag legalizálta az igény szülte helyzetet, ráadásul a korábbi ösvényeket összekötötték, kiegészítették és mesterséges akadályokkal tarkították.

A Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében lévő területen a Crosskovácsi Sportegyesület végzi a pálya folyamatos karbantartását. Az átadón az egyesület két versenyzője tartott egy rövid bemutatót a mintegy 250 méter szintemelkedést jelentő pályán, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy-egy leszáguldásért itt bizony meg kell dolgozni.

Kerékpárúton tekerhetünk ki a fővárosból

A pálya rajt-cél területén egy parkolót, valamint paddal, kerékpártárolóval, szeméttárolóval ellátott területet alakítottak ki Nagykovácsi önkormányzatának támogatásával. További jó hír a bringásoknak, hogy néhány napja átadták a Nagykovácsit és Remeteszőlőst összekötő kerékpárutat is, így biztonságos körülmények között lehet eltekerni a fővárosból az új pályához. A fent emlegetett kerékpárutat használva gyakorlatilag nem is lehet eltéveszteni az új pályát, mivel az amerikai iskola után pár száz méterrel a starthely mellett kanyarodik el a bringaút.
Cikkajánló