Új menetrenddel javul a Balaton elérhetősége

Északnyugat-Magyarországon június 16-tól számos vonalon új menetrend szerint közlekednek a buszjáratok, de bővülnek az utazási lehetőségek Salgótarján, Pásztó és Gyöngyös térségében is, ezzel együtt tovább javul a Balaton elérhetősége.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Volánbusz Zrt.
Forrás:
www.mti.hu
2022. június 7.

Északnyugat-Magyarországon június 16-tól számos vonalon új menetrend szerint közlekednek a buszjáratok, de bővülnek az utazási lehetőségek Salgótarján, Pásztó és Gyöngyös térségében is, ezzel együtt tovább javul a Balaton elérhetősége.

Elsősorban Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megye térségben közlekedő országos és regionális autóbuszjáratokat hangolták újra, a korábbinál egyenletesebb elosztás szerinti indulással, továbbá számos, rövidebb szakaszokon közlekedő járat összekötésével is jelentősen bővül a közvetlenül elérhető viszonylatok száma – adta hírül az MTI a Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatóság közleményét. Az autóbuszok többször érintik a vasútállomásokat, ezáltal javulnak a csatlakozások az autóbuszok és a vonatok között.

A térség számos településéről könnyebben megközelíthetők lesznek a balatoni, illetve a dunántúli fürdővárosok, valamint az újraszervezett autóbuszjáratokkal más régiókból is könnyebbé válik a Balaton elérhetősége.

A Volánbusz Zrt. tájékoztatása szerint jelentősen változik a Győrből Pápa, Ajka, Sümeg, Keszthely, Hévíz, Nagykanizsa, Zalaegerszeg felé induló, valamint a Veszprém és Zalaegerszeg/Nagykanizsa közötti útvonalon Tapolca vagy Balatonfüred, Keszthely, Hévíz érintésével közlekedő valamennyi autóbuszjárat menetrendje. Módosul a Tapolcáról, Sümegről, Zalaszentgrótról, Keszthelyről Budapestre közlekedő autóbuszok indulási időpontja is.

Többek között megújul a Pápa és Győr között közlekedő, a Győrből Hévízre, illetve Keszthelyre közlekedő járatok menetrendje, több járat közlekedik Zalakarosra, vagyis naponta 3 járat indul irányonként a Győr-Pápa-Devecser-Sümeg-Hévíz-Keszthely-Zalakaros-Nagykanizsa útvonalon. Az új járatok indulási és érkezési időpontjai illeszkednek a Győrből, Pápáról a zalai fürdővárosokba utazók utazási szokásaihoz, illetve jobb vasúti kapcsolatot is biztosítanak.

Jelentősen változik a Zala és Veszprém megye között közlekedő járatok menetrendje is, így Zalaegerszegről és térségéből Keszthely mellett már egészen Balatongyörökig biztosított az óránkénti eljutás. A Balaton északi partján fekvő valamennyi település kétóránként lesz elérhető, mint ahogy Balatonederics, Tapolca, Kapolcs és térsége is.

Új menetrendekre számíthatunk a keleti országrészben is, első sorban a Salgótarján-Bátonyterenye-Pásztó-Gyöngyös viszonylaton, valamint Bátonyterenye, Pásztó és Hatvan térségében is több vonalon.

A Salgótarján-Bátonyterenye-Pásztó-Gyöngyös útvonalon minden nap kétóránként indulnak az autóbuszjáratok, amelyek a Pásztó és Gyöngyös között közlekedő további új járatokkal együtt jelentős mértékben javítják a szomszédos megyék közötti utazási kapcsolatot – különösen Pásztó és Szurdokpüspöki települések összeköttetését Gyöngyössel. A járatok Salgótarjánban a környékbeli települések felé, Gyöngyösön pedig Eger, Heves, Tiszafüred, Karcag és Jászberény felé biztosítanak csatlakozást.

A Hatvan-Lőrinci-Apc és a Gyöngyös-Gyöngyöstarján-Gyöngyöspata-Rózsaszentmárton-Petőfibánya-Hatvan vonalakon közlekedő járatok menetrendje kismértékben átalakul, a korábban Hatvan-Salgótarján között közlekedő járatok csak Hatvan és Pásztó között közlekednek. Idén nyáron is indul közvetlen autóbuszjárat Nógrád megyéből Siófokra. Az autóbuszok továbbra is csütörtöktől vasárnapig közlekednek, a végállomás azonban Balatonlelle helyett Siófok.

Az idén gyakrabban indul az Eger-Gyöngyös és a Balaton között közlekedő autóbuszjárat, így a nyári iskolai szünetben minden nap biztosított a közvetlen kapcsolat Heves megye és a tó között. Az autóbuszjárat Gyöngyös és Siófok között expresszjáratként, majd Siófoktól – a déli part valamennyi települését érintve – egészen Keszthelyig és Hévízig közlekedik.

A június 16-tól életbe lépő menetrendekről további részleteket a Volánbusz honlapján olvashatsz, illetve a menetrendek.hu oldalon is tájékozódhatsz.

Cikkajánló