Újra közlekedik az ország egyik legnépszerűbb kisvasútja a Zselicben

Megújult pályán új panorámakocsival ismét robog a megszépült „Zselici Csühögő” Almamellék és Sasrét között.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Mecsekerdő Zrt.
Forrás:
Mecsekerdő Zrt.
2023. március 9.

Megújult pályán új panorámakocsival ismét robog a megszépült „Zselici Csühögő” Almamellék és Sasrét között.

A Zselic szelíd dombjai között, a híres csillagoségbolt-park kapujában, több mint száz éve zakatol hazánk egyik különleges erdei vasútja. Korszerűsítése során megújult a teljes nyomvonal, így a kitérők, a megállóhelyek, az útátjárók, illetve az átereszek és a vízelvezető rendszer, továbbá felújították a szerelvényeket, és új panorámakocsit is üzembe helyeztek – közölte a „Zselici Csühögőt” fenntartó Mecsekerdő Zrt. a honlapján.

A kisvasút rekonstrukcióján túl a vonal kiindulópontja, a korábban a Kaposvárt és Szigetvárt egykor összekötő, a hetvenes években felszámolt normál nyomtávú vasútvonalhoz tartozó régi almamelléki vasútállomást is renoválták. A Monarchia korabeli jegyeket viselő épületben felfrissítették a vasúttörténeti bemutatóhelyet, és a környék egykori birtokosa, Báró Biedermann Rezső korát látványos makettek, körbejárható terepasztal, érintőképernyős terminálok, interaktív játékok és ismertető anyagok idézik meg. Mindezek mellett megépült egy fedett, könnyűszerkezetes kültéri váró, valamint kültéri kiállítási elemmel bővült az állomásépület környezete – írták a közleményben.

A március 11-től hétvégén és ünnepnapokon 10 és 16 óra között közlekedő turistalátványosság menetrendjéről, illetve a jegyárakról a Mecsekerdő Zrt. weboldalán lehet tájékozódni.

Cikkajánló