Üvegpadlósra tervezik a sátoraljaújhelyi függőhidat

Kiírták a közbeszerzést az új látványosság tervezésére; ha megépítik, a 700 méteres függőhíd lesz a világ leghosszabbja. 

Szerző:
turizmusonline.hu/magyarepitok.hu/turizmus.com
Fotó:
hegyalja.info
2017. augusztus 7.

Kiírták a közbeszerzést az új látványosság tervezésére; ha megépítik, a 700 méteres függőhíd lesz a világ leghosszabbja. 

A függőhíd a 345 méter magas Szár-hegy és a 360 méter magas Várhegy között épülhet meg a beruházó Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. jóvoltából, 700 méter hosszú és 1,2 méter széles lesz. A projekt bekerült a Tokajt, a Felső-Tiszát és a Nyírséget együttesen kezelő, 101 milliárdos turisztikai fejlesztési programba - olvasható a Magyar Építők oldalán, és mintegy 6 kilométernyi útfejlesztést is magában foglal, részben a meglévő nyomvonalak megerősítésével, részben új nyomvonal kiépítésével.

 


A július 29-ei kiírás alapján a hídon négy helyen kétoldalt 60-60 cm-es kiszélesedéssel kiálló helyek lesznek, lehetőség szerint átlátszó, üveg járófelülettel. A feladat a híd megtervezésén túl a vízellátási, távközlési, elektromos tervezési, geodéziai, talajmechanikai, vízépítési, építészeti és tenderterv elkészítése. Az ajánlatok vagy részvételi kérelmek benyújtásának határideje augusztus 31.

 

Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere márciusban úgy nyilatkozott, hogy számításaik szerint a függőhíd megépítése önmagában évente akár egymillió plusz látogatót is jelenthet a városnak. Egy biztos: ha a híd megépül, egyben rekorder is lesz; jelenleg a nemrég átadott svájci híd a leghosszabb függőhíd a maga 494 méterével. 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Majdnem fél kilométeres az új, rekorder függőhíd

Függőhidak a világ minden tájáról

Cikkajánló