Választmányi ülést tartott az MTSZ

Május 26-án tartotta a 2018. évi rendes választmányi ülését a Magyar Természetjáró Szövetség, a helyszín a már jól megszokott OKISZ Inkubátorház volt a Thököly úton.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Turista Magazin
2018. május 29.

Május 26-án tartotta a 2018. évi rendes választmányi ülését a Magyar Természetjáró Szövetség, a helyszín a már jól megszokott OKISZ Inkubátorház volt a Thököly úton.

A bárki számára szabadon látogatható küldöttgyűlés 10.30 órás kezdettel volt meghirdetve, ám az ülést megelőző mandátumvizsgálat során az derült ki, hogy a mandátummal rendelkező tagok 47 százaléka jelent meg (vagy adta át a szavazati jogát). Határozatképtelenség esetén az alapszabálynak megfelelően 1 órával később lehet megtartani a választmányi ülést, amely - az eredeti napirenden szereplő ügyekben - a megjelent küldöttek számára tekintet nélkül határozatképes. Így történt ez szombaton is, és végül 11.30-tól kezdhették meg a napirendi pontok tárgyalását Szabó Imre, az ellenőrző testület elnökének vezetésével.

 


A tagszervezetek küldöttei tájékoztatást kaptak a Magyar Természetjáró Szövetség országos központjának 2017. évi tevékenységéről, valamint Tassy Márk MTSZ-igazgató az idei évi terveket is ismertette. A szavazásra jogosultak egyhangúlag elfogadták az ellenőrző testület beszámolóját, a 2017. évi egyszerűsített beszámolót és annak közhasznúsági mellékletét, valamint a szövetség 2018. évi költségvetési tervét is.

 

 

Néhány pont a választmányi ülésen tartott prezentációból:

 • A regisztrált tagok száma 2017-ben több mint 13%-kal növekedett.
 • Egyre népszerűbb, és egyre több szolgáltatás érhető el a Természetjáró Kedvezménykártyával (TEKA).
 • 42 érdemes és 24 kiváló minősítést bírált el és adott át az MTSZ vezetősége.
 • A regisztrált tagszám alapján 5.935.000 forint támogatást fizetett ki az MTSZ a megyei szervezeteknek.
 • Tovább folytatódtak a felmérések, az elmúlt évben összesen 2300 kilométert rögzítettek.
 • Jelzésfestésre és -ellenőrzésre 2017-ben 16.630.000 forintnyi megbízási díjat fizetett ki a szövetség.
 • A kéktúra számokban: 11.260 eladott kéktúrás igazolófüzet, 564 teljesítő.

Tervek 2018-ra:

 • A Börzsöny, a Budai-hegység, a Pilis, a Visegrádi-hegység, a Gödöllői-dombság és a Mátra teljes hálózatos felmérésének befejezése.
 • Turistaút-kataszter összeállítása.
 • Láthatóvá teszik az eddigi felméréseket térképen (online).
 • Megrendezik a 30. Természetjárók Napját Dobogókőn, valamint a többnapos Természetjáró Fesztivált Verőcén.

 

A tervezett napirendi pontok után kérdésekre válaszolt az MTSZ vezetősége, majd egy rövid ebédszünet után dr. Végváry Ildikó, a szövetség megbízott jogásza tartott a küldötteknek egy rövid ismertetőt az EU szigorodó adatvédelmi rendeletéről, amelynek türelmi ideje május 25-én járt le.

Cikkajánló