Végre itt az első tavaszi hétvége - Programajánló

Az időjósok szerint szombaton és vasárnap akár 15-16 fok is lehet, esőzés pedig nem valószínű, így semmi nem tarthat vissza, ha a szabadban töltenéd a hétvégét. Ehhez adunk most néhány tippet.

Szerző:
TM
Fotó:
Novák Richárd / BNPI
Pálvölgyi Krisztina
Mészáros András
BalatonGeo
Hörpölin
NASA
2017. március 1.

Az időjósok szerint szombaton és vasárnap akár 15-16 fok is lehet, esőzés pedig nem valószínű, így semmi nem tarthat vissza, ha a szabadban töltenéd a hétvégét. Ehhez adunk most néhány tippet.

1. Túra az Esztáz-kői-barlangba

 

 

Március a barlangok hónapja, így számos barlangos program közül választhatsz. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság például a Felsőtárkány melletti Gyetra-völgybe invitálja az érdeklődőket ezen a hétvégén (gyalog vagy akár kerékpárral), hogy ott körbenézzenek a kicsi, de látványos cseppköveiről nevezetes Esztáz-kői-barlangban. Sisakot és fejlámpát a túravezető biztosít.
Mikor?
2017. március 4.
Hol?
Felsőtárkány
Kattints ide a részletekért!


2. Kerüld meg a III. kerületet!

 

Róka-hegyi kőbánya

 

A szervezők azt a tévhitet szeretnék eloszlatni, hogy a városban nem lehet kirándulni - a péntek esti teljesítménytúra útvonala a kerület külső részeit érinti, háromnegyede erdőben, réteken kanyarog. 10 és 20 km-es távok közül lehet választani. Nem véletlen az időpont kiválasztása, ezentúl minden évben 3. hó 3-án szeretnék megrendezni a túrát.
Mikor?
2017. március 3.
Hol?
Budapest, III. kerület
Bővebben ide kattintva.

 

3. Téltemető geotúra Badacsonyörsön

 

Téltemetők és májvirágok

 

A kirándulás a növényritkaságokat bemutató Folly Arborétumtól indul, majd egy hatalmas tömbökből álló homokkő- és konglomerátum-sziklafalhoz vezet, az Örsi-hegy aljából rövid kaptató következik, fent pedig májvirágokban lehet gyönyörködni. A következő megálló a salföldi pálos kolostor romja, majd a bástyaszerű Bagoly-szikla jön, közben a környéken téltemetők százait lehet megcsodálni.
Mikor?
2017. március 4.
Hol?
Badacsonyörs
Még több infó ide kattintva.

 

4. Művészetek völgye-teljesítménytúrák

 

A túrák a Kinizsi-forrást és érintik

 

A CATS, az a Különösen Elvetemült Túrázók Klubja idén márciusban is megrendezi a művészetek völgye-túrákat, ahol több táv közül is lehet választani. A 36 km-es nagy kör és a 26,1 km-es kis kör Monostorapátitól Monostorapátiig tart, ezen kívül lesznek 20 és 10 km-es távok is. A túrán színes térképvázlatot adnak útvonalleírással, a tájékozódást szalagozás is segíti.
Mikor?
2017. március 4.
Hol?
Bakony, Balaton-felvidék
Praktikus információk.

 

5. Csillagnéző túra a Vértesben

 

Az Androméda-galaxis

 

Az esti kirándulás fő célja az Androméda-köd meglesése, de túra közben a résztvevők a vezető segítségével a hegység élővilágát, vadjait, erdeit is megismerhetik. Érdemes lesz távcsövet és okostelefont vinni. Előzetes bejelentkezés szükséges!
Mikor?
2017. március 4.
Hol?
Vértes
Több infóért katt ide.

Cikkajánló